Tarif

Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya çöreği nasıl yapılır? Geleneksel lezzetlerden biri olan Paskalya Çöreği tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
60 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paskalya Çöreği Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 174
  • Kaydet

Paskalya Çöreği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
180 g toz şeker
2 g tuz
450 g un
6 g toz mahlep
5 g vanilya
3 adet yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet damla sakızı
20 g yaş maya
20 g su (mayayı açmak için)
Mayayı açmak için:
20 ml su
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
25 g pudra şekeri
10 ml Pınar Süt
Pınar
50 g file badem

Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 20 ml su + 10 g toz şeker ile mayayı açarak özdeştirin.
  • Özdeştirdiğiniz mayayı üzeri için olan malzemeler hariç tüm malzeme ile karıştırın, ununu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamuru üzeri bezle örtülü şekilde 2 saate yakın mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve bu parçaları da 3 eşit parçaya ayırarak uzunlamasına şeritler haline getirin. Ardından saç örgüsü olacak şekilde örün.
  • Daha sonra yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın, 30 dakika da tepside mayalandırın.
  • Üzerine yumurta, pudra şekeri ve sütten oluşan harcı sürün ve bademleri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında en az 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Paskalya Çöreği Tarifi Püf Noktası

*Yaş maya yerine, 11 g instant kuru maya kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.3
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı Peynirli Scones Tarifi
12B Görüntüleme
Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek Tarifi
18B Görüntüleme
Domatesli Peynirli Galette Tarifi
approved
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İnci Dinek
· 08.04.2020

Paskalya çöreğine bayıliyorum bunu denicem şef 👍👩‍🍳🥧

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 10.04.2020

Bence de denemelisin oldukça lezziz bir tarif, eline sağlık 😄

Nuray Yenidunya
· 26.04.2020

Paskalya çöreği deyince İstanbul geliyor aklıma İzmir'de yasiyorum şu an burda kimse bilmiyor hiç bir pastanede yok tşk ediyorum sizin tarifinizle deniyecegim emeğinize sağlık 🙏☺️

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.04.2020

Teşekkür ederim, sizin de elinize sağlık. Afiyet olsun 🙏