- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Pasteis de Nata Tarifi
Tarif
Pasteis de Nata Tarifi
Portekiz’in meşhur tatlısı namı diğer Pasteis de Nata nasıl yapılır? Nata tatlısı tarifi nasıl yapılır? Natanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 122
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/6 adet portakal kabuğu rendesi
1/6 adet limon kabuğu rendesi
1/6 adet elma kabuğu
2 adet çubuk tarçın
40 g toz şeker
25 g un
4 adet yumurta sarısı
Servis Önerisi:
toz tarçın
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Oda sıcaklığında olan milföy hamurlarının her katına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin.
- 2Merdane ile hamuru dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamuru rulo haline getirin. Tüm hamuru 2'şer cm genişliğinde kesin.
- 3Muffin kalıbını yağlayın ve hamurları kalıba dik olarak yerleştirin. Parmağınızla üstten bastırarak kalıba yayın.
- 4Ocakta sütü kaynatmaya başlayın. Üzerine portakal ve limon kabuklarını rendeleyin. Soyulmuş elma kabuklarını ilave edin. Son olarak çubuk tarçınları ekleyin.
- 5Toz şeker, un ve Kremilla Puding'i ilave edin.
- 62-3 dakika kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
- 7Muhallebiyi çırpmaya devam ederken yumurta sarılarını tek tek ekleyin.
- 8Muhallebi harcını, tart hamurlarına eşit olacak şekilde pay edin.
- 9Önceden ısıtılmış 240°C fırında 13 dakika pişirin.
- 10Servis önerisi: Üzerlerine toz tarçın ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.