Tarif

Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi

Bu lezzete hayran kalacaksınız! Nefis bir ara sıcak niteliğinde pastırma cipsli bostan patlıcan tarifi nasıl yapılır? Pastırmalı cipsli patlıcan tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Tava
Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 93
  • Kaydet

Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet bostan patlıcan
100 g Pınar Beyaz
Pınar
40 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
8 g tuz
2-3 dal taze nane
2-3 dal taze reyhan
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g Pınar Pastırma Gurme
Pınar
10 g çektirilmiş balzamik sirke

Pastırma Cipsli Bostan Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayıp kurulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında 35 dk. pişirin.
  • Pişen patlıcanları soğuduktan sonra ortadan ikiye yarın, çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra iç kısımlarını kaşık yardımıyla bir kaba alın. Üzerine pınar beyaz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz, kıyılmış nane ve reyhanı ilave edip karıştırın.
  • Pastırma cipsi için: Pastırmaları ince uzun şekilde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip pastırmaları kızartmaya başlayın. Rengi değişmeye başlayan pastırmaları 2-3 dakika daha tavada tuttuktan sonra kağıt havlu üzerine alın. Tavada kalan yağı servis esnasında kullanmak üzere kenara ayırın.
  • İçi alınmış patlıcanları, hazırladığınız harçla doldurun ve güzel bir servis tabağına alın. Üzerine kızarmış pastırma cipslerini yerleştirin, az miktarda kenara ayırdığınız cips yağından gezdirin.
  • Son dokunuş olarak çektirilmiş balzamik sirke ile tabağınızı süsleyip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Fondan Patates Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Ispanaklı Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Temel yiyecek ve içecek üretiminden Ümmühan TAŞ

💖😋😋👌👌

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 16.06.2021

🙏🙏😍