- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Patates Graten Tarifi
Tarif
Patates Graten Tarifi
Patates Graten, yumuşacık patates dilimlerinin krema ve peynirle birleşerek fırında mükemmel bir lezzet haline geldiği, herkesin favorisi olacak bir tariftir. Bu yemek, hem ana yemeklerin yanında hem de tek başına nefis bir seçenek olarak sofralarınıza şıklık katacak. "Patates graten nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarifle kolayca pratik ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Patates graten tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Karıştırma

Paylaş
- 178B
- 440
- Kaydet
Patates Graten Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patates
8 g tuz
2 tutam karabiber
Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Orta boy fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın.
- 2Kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimler halinde halka şeklinde doğrayın ve fırın kabına yerleştirin.
- 3Ayrı bir yerde süt, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
- 4Sosla bütünleşen patateslerin üzerini folyo ile sıkıca kapatın.
- 5Önceden ısıtılmış 180’C lik fırında ortalama 30 dk. pişirin.
- 6Daha sonra folyoyu açıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
- 7Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar, fırında pişirmeye devam edin.
- 8Hazır olan patates grateni sıcak olarak servis edin.
Patates Graten Tarifi Püf Noktası
*Patateslere 2 dakika ön haşlama yapabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?