Tarif

Patates Graten Tarifi

Patates Graten, yumuşacık patates dilimlerinin krema ve peynirle birleşerek fırında mükemmel bir lezzet haline geldiği, herkesin favorisi olacak bir tariftir. Bu yemek, hem ana yemeklerin yanında hem de tek başına nefis bir seçenek olarak sofralarınıza şıklık katacak. "Patates graten nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarifle kolayca pratik ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Patates graten tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Patates Graten Tarifi
Paylaş
  • 178B
  • 440
  • Kaydet

Patates Graten Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet büyük boy patates
75 ml Pınar Süt
Pınar
150 ml Pınar Krema
Pınar
8 g tuz
2 tutam karabiber
120 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar

Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Orta boy fırın kabının içini tereyağı ile yağlayın.
  • Kabukları soyulmuş patatesleri ince dilimler halinde halka şeklinde doğrayın ve fırın kabına yerleştirin.
  • Ayrı bir yerde süt, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
  • Sosla bütünleşen patateslerin üzerini folyo ile sıkıca kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180’C lik fırında ortalama 30 dk. pişirin.
  • Daha sonra folyoyu açıp rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
  • Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar, fırında pişirmeye devam edin.
  • Hazır olan patates grateni sıcak olarak servis edin.

Patates Graten Tarifi Püf Noktası

*Patateslere 2 dakika ön haşlama yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pancar Cipsi Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mini Pizza Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
27B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Falafel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
237B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Helin Dinler
· 02.07.2020

Hiç güzel olmadı. Patatesler bir türlü pişmedi 1 saatten fazla kalmasına rağmen

Eyüp Kemal Sevinç
· 03.07.2020

Merhaba, tam olarak adımları uyguladığınızda patateslerin pişmeme gibi bir durumu olamaz. Fırın ayarında bir sorun olmuş olabilir mi?

Pınar Atak
· 08.07.2020

Fırınım çok iyi pişirmediği için patatesleri öncesinde 1-2 dakika haşladım çok güzel oldu teşekkürler

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 08.07.2020

Ellerinize sağlık Pınar Hanım. 🙌👩‍🍳😊

Özcan Bayraktar
· 19.07.2020

Sefim patatese kekik ilave edersek nasıl olur

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 20.07.2020

Seviyorsan eğer gayet güzel olur Özcan, deneyebilirsin... 👏