Tarif

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi

Atıştırmalık tatlarda bugün! Son derece lezzetli ve pratik patatesli sucuklu kroket tarifi nasıl yapılır? Patates kroket için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 120
  • Kaydet

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patates
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
100 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
20 g mısır nişastası
5 g tuz
Dışını Kaplamak için: un, yumurta, galeta unu
Kızartmak için: ayçiçek yağı

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
  • Soğuyan patatesleri geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine küp şeklinde doğranmış sucukları, rendelenmiş kaşar peynirini, mısır nişastasını ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. İhtiyaç duyarsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
  • Hamur kıvamı alacak hale geldiğinde ellerinizi hafif unlayıp karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bir tepsiye dizerek buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen kroketleri önce un ardından çırpılmış yumurta ve son olarak galeta ununa batırarak iyice kaplayın.
  • Ardından ay çiçek yağında ortalama 3-4 dk. kızartıp sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kadınbudu Köfte Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
8B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.