- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi
Tarif
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Kapya Biber! Sofralarınıza çok yakışacak, oldukça kolay peynirli kapya biber dolması tarifi nasıl yapılır? Güzel bir meze önerisi olacak pratik kapya biber dolması yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 59
- Kaydet
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy kapya biber
1/2 demet dereotu
2 yaprak taze adaçayı
1 diş sarımsak
5 g çörek otu
tuz
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kapya biberlere gelişi güzel bıçakla delikler açın, fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberleri tepsiye alın. Üzerlerine bir miktar tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15 dakika közleyin.
- 2Ekşi krema, labne, kıyılmış dereotu, kıyılmış adaçayı, ezilmiş sarımsak, çörek otu ve tuzu bir kaba alın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- 3Fırında pişen biberlerin kabuklarını dikkatlice soyun, iç kısımlarındaki çekirdekleri bir kaşık yardımıyla temizleyin.
- 4Hazırladığınız peynirli iç harcı közlenmiş biberlerin içine doldurun.
- 5Güzel bir servis tabağında, çörek otu ve adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.4
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?