- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Ramazan Pidesi Tarifi
Tarif
Ramazan Pidesi Tarifi
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi, mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusuyla iftar ve sahurlarınızı tamamlayan en özel lezzetlerden biridir. Evde yapılan kolay Ramazan pidesi tarifi ile fırından yeni çıkmış sıcacık pideyi sofranıza taşıyabilirsiniz. Peki, Ramazan pidesi nasıl yapılır? Mayalı hamurla yapılan bu lezzetin yumuşacık olması için hangi püf noktalarına dikkat edilmeli? İşte evde pratik ve lezzetli Ramazan pidesi tarifi!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 57B
- 193
- Kaydet
Ramazan Pidesi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
630 g un
350 ml ılık su
7 g kuru maya
8 g tuz
Şifa Suyu için:
5 g un
120 ml su
Üzeri için:
susam
çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1İlk işlem olarak mayayı açmak için 2 yemek kaşığı kadar ılık su kullanın.
- 2Unu geniş bir karıştırma kabına alın içerisine geri kalan suyu ekleyin.
- 3Güzelce yoğurmaya başlayın, oldukça yapışkan bir hamur elde edeceksiniz bu sizi korkutmasın.
- 430 dakika mayalanması için bekleterek glutenin ortaya çıkmasını sağlayın.
- 530 dakika sonunda su ile açtığınız mayayı içine ilave edin. Hafif un serpilmiş tezgahta hamuru vura vura yoğurun.
- 6Tuzunu ekleyin ve hamura yedirene kadar yoğurun.
- 7Üzerini nemli bir bez ile kapatarak 1 saat daha mayalandırın.
- 8Bu esnada şifa suyunu hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede un ve suyu iyice karıştırarak pişirin ve soğuması için kenara alın.
- 9Mayalanma işlemi biten hamuru unlu tezgaha alın. Şifa suyuna elinizi bandırıp hamura önce enlemesine daha sonra boylamasına olacak şekilde parmaklarınızla derin izler verin.
- 10Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
- 11Üzerine bolca susam ve çörek otu serpin.
- 12Önceden ısıtılmış 250 derece fırında, 15-20 dk. üzeri kızarana kadar pişirin.
- 13NOT: Pidenin üzeri için yumurta sarısı da kullanabilirsiniz. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar şifa suyu kullanabilir, tercih sizin!
- 14Daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Ramazan Pidesi Tarifi Püf Noktası
*7 g kuru maya yerine 10 g yaş maya kullanabilirsiniz.
*Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölerek daha ufak ve çıtır pideler elde edebilirsiniz.
*Şifa suyu yerine yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (19)
Şefim gr yanına kaşık veya bardak ölçüsü verseniz olmazmı çünki bu şekilde evde nasıl yapabiliriz