- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Roll Ekmek Tarifi
Tarif
Roll Ekmek Tarifi
Evinizi sıcacık bir fırın kokusuyla dolduracak, içi yumuşacık, dışı hafif çıtır Roll Ekmek (Roll Bread) tarifine hazır olun! 😊 Kahvaltılar ve çay saatleri için ideal olan bu tarif, domates sosu, kaşar peyniri, fesleğen gibi lezzetlerle zenginleştirilmiş iç harcıyla klasik ekmek tariflerinden çok daha özel bir tat sunuyor. Roll ekmek nasıl yapılır? Evde roll ekmek hamuru nasıl yoğrulur? Roll ekmek iç harcı ne ile hazırlanır? Roll ekmek kaç dakikada pişer? Tüm bu soruların yanıtları ve adım adım uygulamalı yapılışı videomuzda sizleri bekliyor!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 1B
- 4
- Kaydet
Roll Ekmek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Özmen Dropia Taş Fırın Ekmeklik Unu
7 g tuz
100 ml zeytinyağı
600 ml içme suyu
15 g yaş maya
İç Harcı için:
150 g domates sosu
20 g kırık ceviz
5 g taze fesleğen
10 adet kuru domates
100 g biberiyeli yeşil zeytin
50 g pesto sos
Roll Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Hamurun hazırlanması: Unu hamur yoğurma makinesinin haznesine alın. Üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya başlayın.
- 2Ayrı bir kapta içme suyu ve yaş mayayı maya tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 3Mayalı suyu unun bulunduğu hazneye ekleyin ve hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun.
- 4Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.
- 5Şekillendirme: Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın, elinizle dikdörtgen formda açın.
- 6Üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin ve hamuru üç kat olacak şekilde (mektup gibi) katlayın. 10 dakika dinlendirin.
- 7Dinlenen hamuru hafif unlayarak tekrar dikdörtgen şeklinde açın.
- 8İç harcın eklenmesi: Açılan hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde domates sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde serpin. Kıyılmış fesleğen, kuru domates ve yeşil zeytinleri yerleştirin. Son olarak pesto sosu gezdirin.
- 9Malzemeleri dağıtmadan dikkatlice hamuru rulo haline getirin. Tezgahta 10-15 dakika dinlendirin.
- 10Ruloyu eşit boylarda (yaklaşık 3 parmak kalınlığında) dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye, iç kısımları görünür şekilde dizin.
- 11Üzerlerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirin.
- 12Önceden ısıtılmış 200°C alt-üst fırında 20 dakika veya üstü hafif kızarana kadar pişirin.
- 13Fırından çıkan roll ekmekleri bir süre dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.
Roll Ekmek Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Umut Reçber
Migros Ticaret - Corporate Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

70 Dakika
8-10 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



