Tarif

Roll Ekmek Tarifi

Evinizi sıcacık bir fırın kokusuyla dolduracak, içi yumuşacık, dışı hafif çıtır Roll Ekmek (Roll Bread) tarifine hazır olun! 😊 Kahvaltılar ve çay saatleri için ideal olan bu tarif, domates sosu, kaşar peyniri, fesleğen gibi lezzetlerle zenginleştirilmiş iç harcıyla klasik ekmek tariflerinden çok daha özel bir tat sunuyor. Roll ekmek nasıl yapılır? Evde roll ekmek hamuru nasıl yoğrulur? Roll ekmek iç harcı ne ile hazırlanır? Roll ekmek kaç dakikada pişer? Tüm bu soruların yanıtları ve adım adım uygulamalı yapılışı videomuzda sizleri bekliyor!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 1B
  • 4
  • Kaydet

Roll Ekmek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g Özmen Dropia Taş Fırın Ekmeklik Unu
7 g tuz
100 ml zeytinyağı
600 ml içme suyu
15 g yaş maya
İç Harcı için:
150 g domates sosu
250 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Pınar
20 g kırık ceviz
5 g taze fesleğen
10 adet kuru domates
100 g biberiyeli yeşil zeytin
50 g pesto sos

Roll Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun hazırlanması: Unu hamur yoğurma makinesinin haznesine alın. Üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya başlayın.
  • Ayrı bir kapta içme suyu ve yaş mayayı maya tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Mayalı suyu unun bulunduğu hazneye ekleyin ve hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Şekillendirme: Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın, elinizle dikdörtgen formda açın.
  • Üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin ve hamuru üç kat olacak şekilde (mektup gibi) katlayın. 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru hafif unlayarak tekrar dikdörtgen şeklinde açın.
  • İç harcın eklenmesi: Açılan hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde domates sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde serpin. Kıyılmış fesleğen, kuru domates ve yeşil zeytinleri yerleştirin. Son olarak pesto sosu gezdirin.
  • Malzemeleri dağıtmadan dikkatlice hamuru rulo haline getirin. Tezgahta 10-15 dakika dinlendirin.
  • Ruloyu eşit boylarda (yaklaşık 3 parmak kalınlığında) dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye, iç kısımları görünür şekilde dizin.
  • Üzerlerine çok az miktarda zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C alt-üst fırında 20 dakika veya üstü hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan roll ekmekleri bir süre dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.

Roll Ekmek Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Umut Reçber
Umut Reçber
Migros Ticaret - Corporate Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kıymalı Ekmek Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
12B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.