- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Salatalık Turşusu Tarifi
Tarif
Salatalık Turşusu Tarifi
Ev yapımı turşu severler buraya! Lezzetli ve kolay salatalık turşusu nasıl yapılır merak ediyorsanız, tam yerindesiniz. “Salatalık turşusu için hangi malzemeler gerekir?”, “Kornişon turşusu nasıl hazırlanır?” ve “Kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte bulacaksınız. En pratik yöntemlerle, uzun süre dayanacak nefis bir salatalık turşusu hazırlamak için tüm detaylara göz atın!
20 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez

Paylaş
- 5B
- 42
- Kaydet
Salatalık Turşusu Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet kornişon salatalık
4-5 diş sarımsak
100 ml elma sirkesi
10 g toz şeker
10 g tuz
400-500 ml su
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Salatalıkları güzelce yıkayın ve baş ile uç kısımlarını temizleyin. İstediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
- 2Sarımsakları soyun ve dişleri bütün olarak bırakın.
- 3Bir kapta elma sirkesi, su, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı tamamen eriyene kadar karıştırın.
- 4Orta boy cam kavanozun içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
- 5Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
- 6Turşu kavanozunu ters çevirin ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta boyunca dinlendirin. Bu süreçte turşularınız fermente olacak ve lezzet kazanacaktır.
- 7Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun!
Salatalık Turşusu Tarifi Püf Noktası
*Turşunun daha hızlı olgunlaşmasını isterseniz, kullandığınız suyun sıcaklığını artırabilirsiniz, ancak bu süreci dikkatlice yönetin ve turşularınızın kalitesini koruyun.
*Turşularınızı tüketmeden önce kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
4.5
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.