- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Tarif
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli bulgur pilavı, sağlıklı ve doyurucu bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Mevsim sebzeleriyle zenginleştirilen bu tarif, hem besleyici hem de lezzetlidir. Peki, sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır? Hangi sebzeler kullanılır ve pilavın tane tane olması için nelere dikkat edilmelidir? İşte adım adım sebzeli bulgur pilavı tarifi ve püf noktaları!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 45B
- 148
- Kaydet
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet olgun domates
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
300 g pilavlık bulgur
70 g domates salçası
5 g kuru nane
tuz
karabiber
1 baş sarımsak
700 ml su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup küp küp doğrayın.
- 2Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- 3Geri kalan sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayın.
- 4Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış patlıcanları kızartmaya başlayın.
- 55 dakika sonra doğranmış soğan, yine 5 dakika sonra doğranmış biberleri ekleyip beraberce kavurmaya devam edin.
- 6Birkaç dakika sonra bulguru, salçayı, naneyi, domatesleri, tuz, karabiber ve ucunu kestiğiniz bir baş sarımsağı kabuğuyla beraber tencereye ekleyip güzelce harmanlayın.
- 7Son olarak suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- 8Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar yaklaşık 25 dakika pişirmeye devam edin.
- 9Suyunu çeken bulgur pilavını ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?