Tarif

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli bulgur pilavı, sağlıklı ve doyurucu bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Mevsim sebzeleriyle zenginleştirilen bu tarif, hem besleyici hem de lezzetlidir. Peki, sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır? Hangi sebzeler kullanılır ve pilavın tane tane olması için nelere dikkat edilmelidir? İşte adım adım sebzeli bulgur pilavı tarifi ve püf noktaları!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 148
  • Kaydet

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet olgun domates
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
300 g pilavlık bulgur
70 g domates salçası
5 g kuru nane
tuz
karabiber
1 baş sarımsak
700 ml su

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup küp küp doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Geri kalan sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayın.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış patlıcanları kızartmaya başlayın.
  • 5 dakika sonra doğranmış soğan, yine 5 dakika sonra doğranmış biberleri ekleyip beraberce kavurmaya devam edin.
  • Birkaç dakika sonra bulguru, salçayı, naneyi, domatesleri, tuz, karabiber ve ucunu kestiğiniz bir baş sarımsağı kabuğuyla beraber tencereye ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Son olarak suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar yaklaşık 25 dakika pişirmeye devam edin.
  • Suyunu çeken bulgur pilavını ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
Bahar Pilavı Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sarımsaklı Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
67B Görüntüleme
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
approved
31B Görüntüleme

Yorumlar (2)

alper tekin
· 30.05.2021

kuru nane si biraz fazla digilmi

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 01.06.2021

Tercihen sen daha az kullanabilirsin 😅👍🙏