- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Şekerpare Tarifi
Tarif
Şekerpare Tarifi
Şerbetli tatlılar arasında en çok sevilenlerden biri olan Şekerpare tarifiyle karşınızdayız! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan kıvamıyla herkesi mest eden nefis bir Şekerpare nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte adım adım tam ölçülü tarifi…
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 78B
- 171
- Kaydet
Şekerpare Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
500 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Hamuru için:
240 g un
20 g irmik
2 paket kabartma tozu
10 g toz Hindistan cevizi
1 tutam tuz
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
5 ml zeytinyağı
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta
Üzeri için:
fındık, fıstık veya badem
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
- 2Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
- 3Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
- 4Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
- 5Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
- 6Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
- 7Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
- 9Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
- 10Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
- 11Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
- 12İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi Püf Noktası
- Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
- Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
- Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (4)
Ellerinize sağlık. Ölçülerde bardak da belirtebilir misiniz? Evde tartı olmayanlar için zor oluyor.
Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi