Tarif

Şekerpare Tarifi

Şerbetli tatlılar arasında en çok sevilenlerden biri olan Şekerpare tarifiyle karşınızdayız! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan kıvamıyla herkesi mest eden nefis bir Şekerpare nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte adım adım tam ölçülü tarifi…
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 78B
  • 171
  • Kaydet

Şekerpare Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
500 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Hamuru için:
240 g un
20 g irmik
2 paket kabartma tozu
10 g toz Hindistan cevizi
1 tutam tuz
1/4 adet portakal kabuğu rendesi
140 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 ml zeytinyağı
75 g pudra şekeri
1 adet yumurta
Üzeri için:
fındık, fıstık veya badem

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte yoğunlaşana kadar ocakta tutup kenarı alın ve soğutun.
  • Un, irmik, kabartma tozu, toz Hindistan cevizi ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karışımın ortasını havuz şeklinde açın.
  • Tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri ve yumurtayı birbirine elinizle yedirin.
  • Bütün malzemeyi birbirine ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru istenilen büyüklük ve şekilde yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve ortalarına hafif bastırarak fındık, fıstık veya badem yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Soğuduktan sonra fazla şurubu süzerek servis edin.
  • Servis önerisi: Tatlınızın üzerine toz Antep fıstığı veya toz Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • İlave lezzet katmak için üzerine Pınar Sütkrem koyarak servis etmenizi öneririz. Afiyet olsun.

Şekerpare Tarifi Püf Noktası

  • Bu tarifi irmik kullanmadan da yapabilirsiniz.
  • Pınar Sütkrem'i kaymak yerine kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz.
  • Şekerparenin boyutunu ve şeklini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Tahinli Un Helvası Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fındıklı Şekerpare Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Sütlü Nuriye Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ayten Çıtlak
· 16.06.2020

Nefiss

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çok teşekkürler! 🙏

Zeynep Zeynep
· 13.10.2020

Ellerinize sağlık. Ölçülerde bardak da belirtebilir misiniz? Evde tartı olmayanlar için zor oluyor.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Ali Mert Konuk
· 08.04.2022

Küçük mutfak tartısı almanızı öneririm, tam tarifi uygulayınca farkı görebiliyorsunuz. eğer isterseniz tarifin malzeme kısmının üstünde ölçü oranları var ordan rahatlıkla ölçüleri hazırlayabilirsiniz.