- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Su Muhallebisi Tarifi
Tarif
Su Muhallebisi Tarifi
Su muhallebisi diğer adıyla Saray muhallebisi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 25B
- 99
- Kaydet
Su Muhallebisi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre su
120 g nişasta
220 g toz şeker
10 ml gül suyu
20 g pudra şekeri
Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Gül suyu hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Topaklanma olmamasına özen göstererek sürekli karıştırarak kaynatın.
- 2Kaynayan muhallebinin rengi saydamlaşıp kıvam aldığında, ıslatılmış kaselere pay edin.
- 3Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- 4Servis etmeden önce muhallebileri ters çevirerek çıkarın ve tatlı tabağına alın.
- 5Arzuya göre üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis edin.
Su Muhallebisi Tarifi Püf Noktası
*Gül suyunu dilerseniz muhallebinin yapım aşamasında koyabilirsiniz.

Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?