Tarif

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi

Geleneksel sofralarımızın vazgeçilmezi bulgur pilavı tarifi ile karşınızdayız. Enfes lezzete sahip bol sucuklu bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 44
  • Kaydet

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
30 ml zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
700 ml su
yeteri kadar tuz
300 g pilavlık bulgur

Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın ve küp şeklinde doğranmış gurme sucukları ilave edin.
  • Sucuklar tam pişmeden soğan, sarımsak ve biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Domatesleri ilave edin, su ve tuzunu ekleyip karışımı kaynatın.
  • Son olarak yıkanmış bulguru ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  • Pişen bulgur pilavının üzerine kızgın tereyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
68B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.