Tarif

Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi

Caffe Latte ile keyifli bir sohbete çok iyi eşlik eder. Tam buğdaylı meyveli kek tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 163
  • Kaydet

Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta beyazı
80 g bal
1 adet himalaya tuzu (tane karabiber büyüklüğünde)
120 g soda
15 g hindistancevizi yağı
240 g Pınar Light Yoğurt
Pınar
380 g tam buğday unu
60 g taze frenk üzüm
30 g kabak çekirdeği içi
1 adet limon kabuğu rendesi
10 g zeytinyağı

Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
  • Hindistancevizi yağı, light yoğurdu ve elenmiş unu karışıma azar azar yedirin.
  • Son işlem olarak frenk üzümü, limon kabuğu rendesi ve kabak çekirdeğini de ilave edin.
  • Kek hamurunu zeytinyağı ile yağlanmış lava demir döküm kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi Püf Noktası

*Kek pişerken fırın kapağını açmayınız. Fırın kapağını ne kadar çok açıp kapatırsanız, keklerinizin pişme süresini uzattığınız gibi kabarmasını da engellersiniz.

Kek yapımında kabartma tozu kullanmamaya dikkat edin. Daha sağlıklı kek yapmak istiyorsanız soda ve bir tutam tuz ile yumurta beyazını kullanın. Böylece daha iyi kabaracaktır.

Enerji: 212,2 kalori
Karbonhidrat: 38,7 g
Protein: 8,02 g
Yağ: 3,9 g
Lif: 5,4 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi
24B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ayvalı Cevizli Kek Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Elmalı Pay Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hilal Güngör
· 25.12.2020

Kekin hamuruçok yoğun oldu şefim tam herşeyi gramına göre koydum normalde de o kadar koyu mu oluyor kıvamı?

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 25.12.2020

Merhaba Hilal, az miktarda süt veya yoğurt takviyesiyle kıvamını açabilirsin.