Tarif

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsü muhallebisi nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 138
  • Kaydet

Tavuk Göğsü Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet tavuk göğsü
1 litre Pınar Süt
Pınar
25 g mısır nişastası
30 g pirinç unu
100 g toz şeker
2 g toz damla sakızı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayın ve haşlandıktan sonra tel tel tiftikleyin. Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
  • Tiftiklenmiş tavuk etlerini bir kaba alın, üstünü geçecek kadar su doldurun ve ağzını streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat beklettikten sonra bol suyla yıkayın, suyunu sıkın ve bir kenara alın.
  • Tereyağı hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli çırparak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında tiftiklenmiş tavuk etlerini muhallebinin içine ekleyin. Tekrar kaynayana dek pişirmeye devam edin.
  • Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 5 dk. boyunca havalandırarak çırpmaya devam edin.
  • Hazır olan tavuk göğsü tatlısını ister kaselere porsiyonlayın, isterseniz de bir borcama dökün.
  • Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece beklettikten sonra toz tarçınla süsleyip servis edin.

Tavuk Göğsü Tarifi Püf Noktası

*Dibinin tutmaması için çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
*Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
*Arzuya göre tatlı karışımına vanilya ekleyebilirsiniz.
*Dilim olarak servis edebileceğiniz tatlıyı şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
33B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Sultan Lokumu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda yapılacak! Teşekkürler tarif için

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Şimdiden ellerinize sağlık 👨‍🍳👍

İnci Dinek
· 18.05.2023

Şef denedim sulu oldu yoğunlaşmadı tarife uydum şimdi soğudu buzdolap kaldırcam neden sulu oldu anlamadım daha yapmam sanıırm