Tarif

Tavuk Saltimbocca Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tavuk Saltimbocca tarifi, nasıl yapılır? İtalya’nın sevilen tatlarından ıspanaklı, patatesli Saltimbocca yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 28B
  • 106
  • Kaydet

Tavuk Saltimbocca Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ıspanak
50 g kuru domates
5-6 yaprak fesleğen
150 g Pınar Beyaz
Pınar
50 ml zeytinyağı
50 g Pınar Dil Peyniri
Pınar
2 diş sarımsak
4 adet kemiksiz tavuk pirzola
4 dilim Pınar Dana Jambon
Pınar
100 g çeri domates
200 g patates
tuz&karabiber

Tavuk Saltimbocca Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Her bir tavuk etini tek tek tezgaha koyun. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Geniş bir kasede; ıspanak, kuru domates, fesleğen, Pınar Beyaz, zeytinyağı, doğranmış dil peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayarak bir harç hazırlayın.
  • Bu harçtan ortalama bir yemek kaşığı tavukların içine koyup güzelce sarın. Açılmaması için hafifçe bastırın, ardından dana jambona sarın. (videodaki gibi)
  • Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile güzelce yağlayın. Sarılmış tavukları tepsiye dizin.
  • Etrafına çeri domates ve patatesleri dizin ve tekrar tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Tavuk Saltimbocca Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pınar Beyaz yerine krem peynir kullanabilirsiniz.
*Dana Jambon yerine pastırma kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
İstiridye Mantarlı Tavuk Tarifi
6B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Nurdanur Yılmaz
· 10.11.2021

İyi geceler ben videoları bulamıyorum

Nurdanur Yılmaz
· 10.11.2021

Teşekkür ederim buldum

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 10.11.2021

👍👍

Esra Onay
· 28.11.2021

Tarifiniz harika yaptım müthiş oldu teşekkür ederim 🥰

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 28.11.2021

Ellerinize sağlık, afiyet olsun 🤗🤗