Tarif

Velute Sos Tarifi

5 ana sostan biri olan Velute Sos (Veloute), Fransız mutfağında en yaygın kullanılan soslardan biridir. Zamanla dünya mutfaklarında yerini alan Velute Sos tarifi nasıl yapılır? Velute sos yapımı son derece kolaydır. Püf noktalarına dikkat ederek kısa sürede tam kıvamında leziz bir Velute Sos yapabilirsiniz. Tarif detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 80B
  • 87
  • Kaydet

Velute Sos Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.2 litre tavuk suyu
110-120 g sarı roux (un ve tereyağı miyanesi)
yeteri kadar tuz
yeteri kadar akbiber

Velute Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sarı Ru (Roux) için: 50 g tereyağı, 50 g un yeterli olacaktır. Eriyen tereyağına un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur (unun kıvamı yağa doymuş olacak, yani kuru olmaması lazım). Altın sarısı renk aldığında sarı roux hazır demektir.
  • Tavuk suyunu bir tencerede hafifçe kaynatın.
  • Sarı Roux’yu (miyane) çırparak tencereye ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
  • Yaklaşık 15 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra (üzerinde köpük oluşursa almayı ihmal etmeyin) süzgeçten geçirin ve tuz, beyaz biber ayarını yapın.
  • Hazır olan velute sosu çorbalarda kıvam artırıcı ya da et, balık yemeklerinde zenginleştirici sos olarak kullanabilirsiniz.

Velute Sos Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Ekşi Kremalı Avokado Dip Sos Tarifi
22B Görüntüleme
Frenk Soğanlı Ekşi Kremalı Salata Sosu Tarifi
27B Görüntüleme
Şişe Domates Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
139B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.