Tarif

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek tatlısı tarifi nasıl yapılır? Vişne soslu etimek tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 107B
  • 166
  • Kaydet

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g tuzsuz etimek
600 ml Pınar Vişne Suyu
Pınar
Muhallebi Kreması için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
150 g un
100 g nişasta
220 g toz şeker
10 g vanilya
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
75 g Pınar Toz Krem Şanti
Pınar
Üzeri için:
1 paket Pınar Toz Krem Şanti
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
250 g donuk vişne
60 g pudra şekeri
40 g nişasta

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimekler borcama dizilir. Vişne suyu ısıtılır ve etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülerek ıslatılır.
  • Muhallebisi için: Süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya bir tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tereyağı ilave edilir ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Daha sonra ocaktan alınır ve karıştırılarak soğutulur.
  • Soğuduktan sonra toz şanti ilave edilir, 10 dakika mikser yardımıyla çırpılır ve ıslatılmış etimeklerin üzerine yayılır.
  • Üzeri için bir paket toz şanti ve süt çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır.
  • Dondurulmuş vişneler bir sos tenceresine alınır ve üzerine pudra şekeri serpilir. Vişne ve şeker suyunu bırakana kadar bekletilir. Daha sonra ocağa alınır.
  • Kaynama noktasına gelen vişne sosa, hafif sulandırılmış nişasta ilave edilir. Kaynayıp yoğunlaştığında ocaktan alınır.
  • Sos biraz soğuyunca, kremanın üzerine eşit olarak yayılır. 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir ve soğuk olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
26B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
122B Görüntüleme
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
approved
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BelginKırıcı
· 04.09.2022

Muhallebisi berbat oldu un kokuyor üstelik topaklandi ölçülerde sorun var net