Tarif

Vişneli Mini Cheesecake Tarifi

Küçük dokunuşlarla büyük tatlar yaratmak isteyenler için ideal bir tarif: Vişneli mini cheesecake! Küçük kalıplarda hazırlanan bu lokmalık cheesecakeler, hem pratik sunumlarıyla hem de vişnenin ferahlatıcı aromasıyla gönülleri fethediyor. Kremamsı dokusu, çatlamayan pürüzsüz yüzeyi ve üzerinde nefis vişne sosuyla bu tarif, çay saatlerinden özel gün sofralarına kadar her ana yakışıyor. Evde mini cheesecake nasıl yapılır, çatlamadan pişirmenin püf noktaları nelerdir, fırın ayarı ve su buharı nasıl kullanılmalı? Tüm detaylarıyla bu tarifte bulacaksınız. İşte detaylar! 🍒
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
2-4 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Vişneli Mini Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 610
  • 4
  • Kaydet

Vişneli Mini Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Cheesecake için:
120 g bisküvi (toz haline getirilmiş)
25 g Pınar Tereyağı (eritilmiş)
Pınar
330 g Pınar Beyaz
Pınar
120 g pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
180 ml Pınar Krema
Pınar
Vişneli Sosu için:
200 g donuk vişne
30 g toz şeker
5 g mısır nişastası
10 ml limon suyu

Vişneli Mini Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 175°C, fansız ayarda ısıtın. Mini cheesecake çemberlerinin altını kaplamak için, her bir çemberden daha geniş bir parça alüminyum folyo kesin. Çemberi folyonun ortasına yerleştirip kenarlarını yukarı doğru sıkıca sararak altını tamamen kapatın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Böylece hem harcın sızmasını önlemiş olursunuz hem de pişirme sırasında formunu korumasını sağlarsınız.
  • Cheesecake tabanı için; toz bisküvi ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. Karışımı 7 cm’lik mini cheesecake çemberlerinin tabanına eşit şekilde paylaştırıp bastırarak düzleştirin.
  • Peynirli harç için; geniş bir kapta Pınar Beyaz, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde karışımı çırpmaya devam edin.
  • Son olarak kremayı ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Harcı çemberlere eşit şekilde paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fansız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Cheesecake’lerin çatlamasını önlemek için fırının tabanına sıcak su dolu ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin.
  • Piştikten sonra fırını tamamen kapatın ve kapağını hafif aralayarak cheesecake’leri içinde soğumaya bırakın. Bu da çatlama riskini azaltır ve iç dokunun oturmasını sağlar.
  • Sosu için; küçük bir tencerede donuk vişne, toz şeker, mısır nişastası ve limon suyunu karıştırarak pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Dilerseniz taneli bırakabilir, dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Cheesecake’ler ve vişneli sos tamamen soğuduktan sonra, sosu üzerlerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Vişneli Mini Cheesecake Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Brownie Cheesecake Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
New York Cheesecake Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pınar Beyaz’lı San Sebastian Cheesecake Tarifi
38B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.