Tarif

Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi

Yılbaşı gecenizin en tatlı anına hazırlanın! 🎉✨ Şık sunumu ve yılbaşı ruhuna uygun tatlarıyla göz kamaştıran mozaik pasta, bu tarifle tam da aradığınız pratiklikte! 🥳🍫 Merengiyle hafif, çikolatasıyla zengin bir tat sunan bu güzel pasta, yılbaşı akşamlarınıza renk ve lezzet katacak. 🎄🌟 Yeni yıla özel sofralarınızda yerini alacak olan mozaik pasta tarifini adım adım keşfetmeye ne dersiniz?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 24
  • Kaydet

Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mozaik Karışımı için:
750 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
½ paket petibör bisküvi
Mereng için:
150 g toz şeker
75 ml su
3 adet yumurta beyazı
1-2 tutam tuz
Kaplamak için:
200-250 g bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Dr. Oetker Pasta Süsü
Dr. Oetker Pudra Şekeri

Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mozaik pasta karışımı için: Sütü bir tencereye alın. Üzerine puding paketinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. (Dilerseniz bu aşamada içine az miktarda bitter çikolata ilave edebilirsiniz.)
  • Daha sonra petibör bisküvileri ufalayın ve hazırladığınız sıcak pudingle karıştırın. Karışımı, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Mereng için: Toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynamaya bırakın. Şerbet kıvamına geldiğinde ocaktan alıp biraz soğutun.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını temiz bir çırpma kabına alın, tuzu ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpın. Köpüklenmeye başladığında şerbeti yavaşça ekleyin. Karışım sert tepeler oluşturana kadar çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız merengi geniş uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuyan mozaik karışımını bir çember kalıp yardımıyla dilimlere ayırın. Dilimleri yağlı kağıt üzerine yerleştirin ve her dilimin üzerine sıkma torbasındaki merengi katman katman sıkın. Dilimleri dondurucuda en az 1-2 saat daha dondurun.
  • Kaplama ve süsleme için: Benmari usulü eritilmiş çikolataya dondurucudan çıkardığınız mozaik dilimlerini ters çevirerek sadece mereng kısmını batırarak kaplayın. Hemen ardından pasta süsleriyle ve pudra şekeriyle dekorasyon yapın.
  • Pastaları tekrar dondurucuya koyup 1 saat daha beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yılbaşına Özel Mozaik Pasta Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

  • Merengin daha stabil olması için içerisine az miktarda kıvam artırıcı (ksantan gam) ekleyebilirsiniz.
  • Şerbet, merengin kıvamını sabit tutarak kolay şekil almasını sağlar.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Frambuaz Soslu Bavarian Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Hurmalı Makaron Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SeferKaya
· 26.12.2024

Eline sağlık gülcin şef

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.12.2024

Afiyet olsun. 😍🙏