Tarif

Yoğun Çikolatalı Pasta Tarifi

Adından da anlaşılacağı üzere çikolata tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan bir lezzettir. Yoğun Çikolatalı Pasta veya Devil's Food Cake tarifi ile karşınızdayım!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 24B
  • 202
  • Kaydet

Yoğun Çikolatalı Pasta Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
400 g toz şeker
100 g ayçiçek yağı
225 g Pınar Yoğurt
Pınar
220 g un
90 g kakao tozu
4 g kabartma tozu
4 g karbonat
2 g tuz
250 ml sıcak su
Chocolate Mousse için:
115 ml Pınar Süt
Pınar
275 g Callebaut Chocolate 811
350 g süt kreması
5 g taze çekilmiş kahve

Yoğun Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurtaları ve şekeri mikserle 5 dakika çırparak kabartın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakao'yu eleyerek karışıma ilave edin.
  • En son sıcak suyu ilave edin. Karışımı iki fırın tepsisine paylaştırın. 170 derecede 14-18 dk. pişirin.
  • Chocolate mousse için; sütü kaynatın, kahveyi ekleyerek üzerini kapatın. 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen karışımı tekrar ısıtın ve derin bir kasenin içerisine aldığınız Callebaut 811'in üzerine boşaltın.
  • Çırpma teli ile karıştırarak çikolataların tamamının erimesini sağlayın.
  • Süt kremasını çırpma teli ile çırparak kabartın.
  • Çırpılmış süt kremasını çikolatalı karışıma ekleyerek spatula ile karıştırın.
  • Pastanın hazırlanışı için; pişen ve soğuyan keki pasta kalıbınızla kesin.
  • Kalıbın içerisine sırasıyle kek ve çikolatalı mus hazırlığını kullanarak kalıbınızı doldurun.
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Artan kek parçalarını ufalayarak kek kırıntıları hazırlayın.
  • Kalıptan çıkardığınız pastanın kenarlarını spatula ile düzelttikten sonra kek kırıntıları serpiştirerek pastanızı kaplayın.
  • Dilimleyerek servis edin.

Yoğun Çikolatalı Pasta Tarifi Püf Noktası

16 cm'lik kalıp uygundur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Yeni Yıl Pastası Tarifi
7B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Köstebek Pasta Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Bol Çilekli Pasta Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Emel Tolay
· 04.06.2020

Elinize sağlık

Uzman Yeşim Erol bu yorumu beğendi