Tarif

Zahterli Focaccia Tarifi

İtalyanların meşhur focaccia ekmeğine birçok farklı yorum getirebilirsiniz ama bu gerçekten en güzellerinden biri! 😉
55 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 24B
  • 153
  • Kaydet

Zahterli Focaccia Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g yaş maya
50 ml zeytinyağı
500 g un
10 g tuz
325-350 ml su
20 g toz zahter
Üzeri için:
100 g kiraz domates
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
taze kekik
taze biberiye

Zahterli Focaccia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya ve bir miktar suyu karıştırın.
  • Zeytinyağı, un ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave edin yoğurmaya devam edin.
  • Bu aşamada toz zahteri ekleyin. (Farklı tatlarla aromalandırmak isterseniz de bu aşamada ekleyin)
  • Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  • Pişireceğiniz kabı zeytinyağı ile yağlayın, hamuru kabın içine alın ve eşit şekilde form verin.
  • Mayalandırmaya bırakın. 2-2 buçuk katı kadar kabarmasını bekleyin.
  • Pişireceğiniz kaba aldığınızda üzerine; 4’e bölünmüş kiraz domatesleri, halka doğranmış kuru soğanı ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Dilerseniz az miktarda kekik ve biberiye serpin.
  • 1.5 çay kaşığı kadar tuzu, suyla açın ve salamura yaparak üstüne yayın, az miktarda zeytinyağı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Zahterli Focaccia Tarifi Püf Noktası

*30 g yaş maya yerine 13 g kuru maya kullanabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği Tarifi
22B Görüntüleme
Pratik Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
168B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 08.04.2020

Sarımsak koymasak mesela benim reflum varda bunu denicem bir gun 😅👍👩‍🍳

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi