Tarif

Zebra Kek Tarifi

Zebra kek, göz alıcı görüntüsü ve enfes lezzetiyle her yaşın favorisi! 😊 Adını zebranın çizgili desenlerinden alan bu kek, sade ve kakaolu iki hamurun estetik bir uyumla bir araya gelmesiyle hazırlanır. Üstelik yapımı da düşündüğünüzden çok daha kolay! Mutfakta hem eğlenmek hem de etkileyici bir sonuç elde etmek istiyorsanız, bu zebra kek tarifi tam size göre. Peki, zebra kek malzemeleri nelerdir? Zebra kek tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım, tam ölçülü ve pratik zebra kek tarifi...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Zebra Kek Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 6
  • Kaydet

Zebra Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
240 g toz şeker
200 ml Pınar Süt
Pınar
150 ml sıvı yağ
240 g un (220 g sade hamur için, 20 g kakao için ayrılacak)
10 g kabartma tozu
5 g vanilin
20 g kakao

Zebra Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 170°C’ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
  • Yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın, mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı karışıma ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha çırparak, malzemelerin iyice birleşmesini sağlayın.
  • 220 g unu, kabartma tozunu ve vanilini birlikte eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Tüm malzemeler homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir yarısına kakao ekleyin ve karıştırın. Diğer sade hamura ise ayrılan 20 g unu ekleyin ve karıştırarak iki hamurun da kıvamını eşitleyin.
  • 22 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak borcam kalıbınızı hazırlayın. Bir kepçe sade hamur, bir kepçe kakaolu hamur olacak şekilde, kalıbın tam ortasından başlayarak sırayla dökün. Bu yöntem, kekin pişerken zebra desenini oluşturmasına yardımcı olur.
  • Tüm hamuru döktükten sonra, ince bir bıçak yardımıyla ortadan başlayarak dışa doğru spiral çizerek hafifçe karıştırın. Bu yöntem, keke karakteristik zebra deseni kazandıracak.
  • Kekinizi önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika boyunca pişirin. Keki kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Fırından çıkan keki kalıpta 10 dakika soğumaya bırakın. Ardından, keki dikkatlice kalıptan çıkararak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek Tarifi
16B Görüntüleme
Fesleğenli Kek Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Limonlu Kek Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.