Tarif

Zencefil Turşusu Tarifi

Zencefil Turşusu, Japon mutfağına aittir. Genellikle suşi veya saşimi ile servis edilir ayrıca mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm. Zencefil turşusu tarifi nasıl yapılır? Zencefil turşusu için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
Paylaş
  • 13B
  • 47
  • Kaydet

Zencefil Turşusu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g zencefil
95 g kaya tuzu
600 ml elma sirkesi
200 g toz şeker

Zencefil Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayınız.
  • Kaya tuzunu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayınız.
  • 1 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatınız.
  • Bu arada sirke ve toz şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatınız. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyiniz ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırınız. 1 hafta bekledikten sonra tüketiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.7
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
28B Görüntüleme
Salatalık Turşusu Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.