Tarif

Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi

Dünya çapında popüler bisküvi esaslı olup zencefil ve tarçın aromalı bir atıştırmalıktır. Zencefilli İsveç kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 40B
  • 147
  • Kaydet

Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g un
6 g zencefil
6 g tarçın
7 g kakule
5 adet karanfil
5 g tuz
6 g kabartma tozu
3 g karbonat
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g esmer şeker
85 g beyaz şeker
80 ml üzüm pekmezi
1 adet yumurta
50 ml su

Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu bir kaba alın. İçine baharatları, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şeker, pekmez, su ve yumurtayı sırasıyla ilave ederek bir mikser yardımıyla orta devirde kıvamlaştırın.
  • Daha sonra un karışımına katarak elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Açılacak hamur kıvamına gelince kabın üzerini streçle kapatıp 1 akşam buzdolabında dinlendirin.
  • Ertesi gün, unladığınız tezgahın üzerinde merdaneyle açın. (çok kalın olmamalı, 0,5 santimlik kalınlık yeterlidir)
  • Hamuru açtıktan sonra hamur kalıplarıyla istediğiniz biçimlerde kesin. Yağlı kağıt serdiğinizde fırın tepesinde önceden 180°C ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pepparkakor'lar hazırdır.

Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi Püf Noktası

*Bir sonraki yapışınızda özellikle zencefil, tarçın ve kakule baharat üçlüsünü sevdiğiniz lezzet aralığına göre ufak dokunuşlarla değiştirerek size özel Pepparkakor'lar yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Portakallı Kurabiye Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Van Stapele Kurabiyesi Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
40B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Acı Badem Kurabiyesi Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
88B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esila Sayın
· 13.01.2021

kurabiyeler pişerken küçüldüler biraz sebebi ne olabilir sizce, bir de suyu soğuk mu ılık mı eklemeliyiz. ayrıca tarif çok güzel defalarca yaptım, teşekkürler :)

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 14.01.2021

Merhaba, oda sıcaklığında tereyağı ve su kullanmalısınız. Elinize sağlık, sevgiler 🙏😊