Yoğurdun serinliği, salatalığın tazeliği ve frenk soğanın aromatik dokunuşuyla hazırlanan Frenk Soğanlı Cacık, klasik cacığa farklı bir yorum katıyor! Hafif, besleyici ve pratik bu tarif, özellikle yaz aylarında sofralarınızı ferahlatacak. İster ana yemeklerin yanında serinletici bir eşlikçi olarak, ister meze olarak sunabileceğiniz bu özel cacık tarifini mutlaka deneyin!
Meşhur Mişoriz (Arnavut Pilavı) Kapama Tarifi: Mişoriz, yani Arnavut usulü kapama, et ve pilavın mükemmel uyumunu bir araya getiren geleneksel bir yemektir. Mişoriz nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte adım adım orijinal Mişoriz tarifi!
Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Antep fıstıklı dondurmalı irmik helvası bu yazın favori tatlısı olmaya aday! Bol fıstıklı sütlü irmik helvası tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü ve kıvamında irmik helvası yapmanın püf noktaları nelerdir?