Kalburabastı adı hamurunun bir kalbura ya da kevgire bastırılmasından almıştır. Ramazan veya kurban bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan biri olan Kalburabastı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kalburabastı yapılışı ve kıyır kıyır kalburabastı tarifi...
Anadolu’nun miras lezzetlerinden çığırtma tarifi nasıl yapılır? Patlıcan çığırtma nasıl yapılır? Çığırtma ismi nereden geliyor?
Tam kıvamında, lezzet garantili bulgur pilavı! Lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan klasik bulgur pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Tam kıvamında tane tane dökülen bulgur pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için tarif videomuzu mutlaka izleyin. Kolay anlatımıyla herkesin uygulayabileceği bu tarif, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. İşte detaylar...
Bugün sizlerle bu muhteşem, şifa kaynağı çorbanın tarifini paylaşmak istiyorum. Tarife başlamadan önce hazır edilmesi gereken iki malzemeden bahsedeyim; 1 litre et suyu ve 200 g haşlanmış kuzu eti. Bunlar hazır ise gerisi çok kolay… Terbiyeli et sulu şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır? Et suyuna şehriye çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?