Köfte ve arpacık soğanın enfes uyumuyla hazırlanan köfteli soğan yahnisi, yumuşacık kıvamı ve nefis sosuyla sofralarınızın favorisi olacak! Özellikle güveçte piştiğinde lezzeti katlanarak artan bu yemek, hem pratik hem de doyurucu bir ana yemek seçeneğidir. Peki, köfteli soğan yahnisi nasıl yapılır? Güveçte arpacık soğanlı köfte tarifi ve püf noktaları neler? İşte detaylar!
Hem çok hafif hem çok lezzetli! Nefis bir sos eşliğinde; kuru yemişli, meyveli roka salatası nasıl yapılır? Peynirli, meyveli roka salatası yapmanın püf noktaları nelerdir?
Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biri olan arpa şehriyeli pirinç pilavı, hem ana yemeklerin hem de et ve sebze yemeklerinin en iyi eşlikçilerindendir. “Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır?”, “Tane tane pirinç pilavı pişirmenin püf noktaları nelerdir?” diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıvamında, yapışmayan ve mis gibi tereyağı kokan pilav yapmak artık çok kolay. İşte adım adım tam ölçülü, lezzet garantili pirinç pilavı tarifi!
Yumuşacık, ağızda dağılan nefis Pasafora Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Pasafora aslında bir meyveli kurabiyedir. Bu meyveli kurabiyeyi şerbetleyerek bir tatlı haline getirebilir veya sadece kurabiye olarak tüketebilirsiniz. Pasafora tatlısı nasıl yapılır? Pasafora tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram tatlılarına alternatif olacak, enfes lezzete sahip bu şerbetli tatlı tarifini evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz! Tam kıvamında Pasafora tatlısı tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!