Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Türk mutfağının en sevilen klasiklerinden biri olan arpa şehriyeli pirinç pilavı, hem ana yemeklerin hem de et ve sebze yemeklerinin en iyi eşlikçilerindendir. “Arpa şehriyeli pilav nasıl yapılır?”, “Tane tane pirinç pilavı pişirmenin püf noktaları nelerdir?” diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıvamında, yapışmayan ve mis gibi tereyağı kokan pilav yapmak artık çok kolay. İşte adım adım tam ölçülü, lezzet garantili pirinç pilavı tarifi!
Bu lezzete doyum olmaz! 😋🥰 İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır ağızda dağılan nefis tulumba tatlısı tarifi: Tam kıvamında evde tulumba tatlısı tarifi nasıl yapılır? Geleneksel şerbetli tatlıların gözdesi Tulumbayı pişirirken nelere dikkat edilmelidir? Tam ölçülü tulumba tatlısının hamuru nasıl yapılır? Kızartma işlemi sırasında tulumba tatlısı hamuru kızgın yağda mı soğuk yağda mı pişirilir? Kızarmış tulumba tatlısını çıtır çıtır yapan şerbet nasıl hazırlanır? Şimdi gelin, tulumba tatlısına dair tüm püf noktalarına gelin hep birlikte göz atalım! 😊
Ev yapımı turşu severler buraya! Lezzetli ve kolay salatalık turşusu nasıl yapılır merak ediyorsanız, tam yerindesiniz. “Salatalık turşusu için hangi malzemeler gerekir?”, “Kornişon turşusu nasıl hazırlanır?” ve “Kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte bulacaksınız. En pratik yöntemlerle, uzun süre dayanacak nefis bir salatalık turşusu hazırlamak için tüm detaylara göz atın!