Buse Toker
Buse Toker

Hakkında

Moleküler biyoloji ve genetik

5 yıl önce

Hazır baklava yufkasından baklava
1 paket baklava yufkası
İsteğe göre dövülmüş ceviz ve fındık
1 su bardağı sıvı yağ ve 125 grm tereyağı
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Limon dilimi
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp altı kısığa alınır 15 20 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
2 li keşilde alınan yufkalar yağlanır
Üzerlerine ceviz ve fındık serpilir oklava sarılır ya da katlanır
Kalan yağı üzerine dökülüp kurumadan kesilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir
İlk sıcağı çıkmış tatlıya soğuk şerbet dökülür 1 gün bekletilirse daha iyi sonuç alınır

user feed images
user feed images
5 yıl önce

Kandil simiti tadında kurabiye
125 grm tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
Üzeri için ise
Yarım çay bardağı su ve 3 yemek yakışı pekmez
Kavrulmuş susam
Fanlı fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar

user feed images