Dengeli ve lezzetli harika bir öğün sizlerle..
-Beşamel soslu Bonfile-
Malzemeler
200gr bonfile
10ml zeytinyağı
Garnitür; Brokoli,havuç,patates,roka,çeri domates.
Sosu için; 100ml Pınar süt,15gr un,muskat cevizi(var ise),tuz,karabiber
Yapılışı
Bonfileyi dövecek yardımıyla inceltiyoruz.İncelttiğimiz bonfilemizi baharatlayıp yağladıktansonratavada veya ızgarada mühürlüyoruz,önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza 10-12 dk arasında pişiriyoruz.Etler pişerken ayrı bir tavada unumuzu kavuruyoruz,unun kokusu çıkıp renk aldıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş çektirerek ekliyoruz,tuz karabiber ve çok az miktarda muskat rendeliyoruz ve bu şekilde sosumuzu hazır hale getiriyoruz.Garnitürlerimizi tercihe göre haşlayarak veya soteleyerek kullanabilirsiniz.Pişen etimizi fırından çıkartıp servis tabağına alıyoruz,üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu gezdiriyoruz.Garnitürlerimizi de tabağımızla buluşturduktan sonra servise hazır hale getirmiş bulunuyoruz.