Furkan Ercan
Furkan Ercan
Çırağan Palace Kempinski / Cook

Hakkında

1998 Kadıköy doğumlu olan Furkan,Aşçılığın başkenti olan Bolu Mengen`lidir.Memleketi gereği mutfağa olan ilgisi çocukluğunda başlamıştır.Kariyerinin ilk basamaklarını lisede otel ve restoranlarda yaptığı stajlarla çıkmaya başlamıştır."Avrupa'da Pişirdik,Türkiye'de Yedik." projesi kapsamında Romanya Bükreş`te bir süre mutfak eğitimi almıştır.Üniversite eğitimini Sakarya Üniversitesi- Aşçılık programında tamamlamıştır.Şu anda Çırağan Palace Kempinski Hotel İstanbul da çalışmaktadır.


İş Deneyimleri

Çırağan Palace Kempinski Hotel İstanbul - Komi 1Şubat 2018
Büyük Kulüp - Komi 1Mayıs 2017- Aralık 2017
Çırağan Palace Kempinski Hotel İstanbul - StajyerMayıs 2014- Eylül 2014

Okul Bilgileri

Sakarya Üniversitesi - AşçılıkEylül 2016- Haziran 2018
Furkan Ercan
Furkan Ercan
Çırağan Palace Kempinski / Cook
5 yıl önce

Dengeli ve lezzetli harika bir öğün sizlerle..

-Beşamel soslu Bonfile-

Malzemeler
200gr bonfile
10ml zeytinyağı
Garnitür; Brokoli,havuç,patates,roka,çeri domates.
Sosu için; 100ml Pınar süt,15gr un,muskat cevizi(var ise),tuz,karabiber

Yapılışı
Bonfileyi dövecek yardımıyla inceltiyoruz.İncelttiğimiz bonfilemizi baharatlayıp yağladıktansonratavada veya ızgarada mühürlüyoruz,önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza 10-12 dk arasında pişiriyoruz.Etler pişerken ayrı bir tavada unumuzu kavuruyoruz,unun kokusu çıkıp renk aldıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş çektirerek ekliyoruz,tuz karabiber ve çok az miktarda muskat rendeliyoruz ve bu şekilde sosumuzu hazır hale getiriyoruz.Garnitürlerimizi tercihe göre haşlayarak veya soteleyerek kullanabilirsiniz.Pişen etimizi fırından çıkartıp servis tabağına alıyoruz,üzerine hazırladığımız beşamel sosumuzu gezdiriyoruz.Garnitürlerimizi de tabağımızla buluşturduktan sonra servise hazır hale getirmiş bulunuyoruz.

user feed images