Gökay Bahtiyar
Gökay Bahtiyar

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

4 yıl önce

Ayva tatlısı #yasarüniversitesi #yasargastronomi #kısıkateş #pınarhepyanımda #kütahyaporselengastronomi
Malzemeler:
3 adet ayva
210 gr şeker
1.200ml su
12 adet karanfil
2 adet tarçın
1 adet limon
Ayva çekirdeği
700ml su
Kaymak
Ceviz
Yapılışı:
700ml suyun içine limonumuzu sıkıyoruz sıkmamızdaki sebep keseceğimiz ayvalar kararmaması için ortadan ikiye kestiğimiz ayvaları kabuklarını soyup suya çekirdeklerini alıp suya atıyoruz çekirdekleri çöpe atmıyoruz ayırıyoruz bir yarım başına çıkan çekirdeğe göre çekirdeği dolduruyoruz 2 adet karanfil ve 35 gr şekeri üstüne koyuyoruz her yarım başına 200 ml su ekliyoruz ve tarçınları tenceremizin içine koyuyoruz 1 saat pişmeye bırakıyoruz ve 1 saatin sonunda tatlımızı soğumaya bırakıyoruz soğudukça tatlımız daha çok renk alacaktır soğuyan tatlımızı isteğe göre kaymak ceviz ve ayvanın kendi saldığı şerbet ile süslüyoruz afiyet olsun.

user feed images
user feed images