Ankara’da deniz ürünlerinin adresi: Trilye Restoran.🐟Tazeliği ve lezzetiyle ödüllü mutfağı, denizden uzak bir şehirde bile fark yaratıyor. Ankara’ya yolunuz düşerse mutlaka denemelisiniz!💙
Ankara’da yer alan Trilye Restaurant, başkentin deniz ürünleri konusunda akla gelen ilk adreslerinden biridir. 2002 yılında Süreyya Üzmez tarafından kurulan Trilye, denizden uzak bir şehirde olmasına rağmen tazelikten ödün vermeyen mutfağıyla öne çıkar.
Menüsü, klasik lezzetlerden yenilikçi tatlara kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahiptir. Günlük temin edilen levrek, çipura ve barbun gibi taptaze balıkların yanı sıra; kalamarlı keşkek, bademli karides, isli ahtapot ızgara, beğendili ahtapot, baget balık, balık mantısı ve balık köftesi gibi imza lezzetleriyle dikkat çeker. Mevsimlik Ege otlarından hazırlanan zeytinyağlı mezeleri ve salataları da menünün öne çıkan başlangıçlarındandır.
Ulusal ve uluslararası pek çok ödüle sahip olan Trilye, en son Gault & Millau Türkiye 2025 rehberinde 20 üzerinden 12,5 puan (1 Toque) ile “Gourmand Table” kategorisinde yer aldı. Ayrıca kurucusu Süreyya Üzmez, Türk deniz ürünleri mutfağını dünyaya tanıtma vizyonu nedeniyle “Yılın Lezzet Elçisi” ödülüne layık görüldü.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.