TRUFF
Malzemeler
*340gr bitter çikolata
*115gr sütlü çikolata
*157gr krema
*5 gr şekerli vanilin
*80 gr tereyağı
Kaplaması için;
- Kakao, toz antepfıstığı, hindistancevizi tozu
Yapılışı - 1/4 su konulan tencereye oturtularak benmari usulü çikolatalar eritilir.
- Başka bir tencerede krema ve vanilin ocakta kaynayana kadar tutulur. Kaynayınca üzerine eritilen çikolatalar eklenerek çırpma teli ile karıştırılır.
- Oda sıcaklığına gelen tereyağı da eklenip karıştırılarak eritilir.
- kare bir borcama karışım dökülür, sıfıra sıfır olacak şekilde streç film ile kapatılarak hava alması engellenir.
- Katılaşması için 2 saatliğine buzdolabına kaldırılır.
- Katılaştıktan sonra kaşıkla kazıyarak eşit büyüklüklerde elde yuvarlak şekle getirilip yumuşama olmaması için bir süreliğine daha buzdolabına kaldırılır.
- Kaplamak için kullanılan malzemeler geniş tabaklara dökülür.
- Çikolata topları elde hem doğru şekil hem de parlaklık alması için yuvarlanır ve istediğimiz malzemeye bulanır.
- Soğuk servis edilir.
- Buzdolabında muhafaza edilir.
Afiyet Olsun...
Bon Appétit...