Meva Fidan
Meva Fidan
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi

Hakkında

Babadan gelen bu eşsiz mesleğe küçük yaşlarda kebapçı dükkanında başladım. Kebabın etinin zırhlanması ilk merakım oldu muhteşem bir olay... Pişerken yağının ateşe düşüp çıkardığı ses, koku..Kebabı lavaş ekmeğine çekerkenki his.. Yani diyeceğim şu ki yemek 5 duyu organımıza ve ruhumuza işleyen bir mucize. Ve benim de ilk göz ağrım kebap daha sonra yemeğin aslında o kadar basit bir ürün olmadığını, bir hikayesinin olduğunu hatta her malzemesinin ayrı görevlerinin olduğunu ve daha nicesi..Gastronomi ve Mutfak Sanatları okuduğum için , bu meslekte çalışacağım ve kendimi olabildiği kadar ilerletebilecek olmamdan dolayı çok mutluyum.Evet daha yolun başındayım ama yıllar geçse de hep başlangıçtaymışım gibi her bilgiye aç olacağım.Mesleğimin hakkını verip bir kadın olarak gelecek nesillere ilham olacağım.


İş Deneyimleri

Kartal titanic otel - StajyerHaziran 2021- Ağustos 2021

Okul Bilgileri

İstanbul Medeniyet Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak SanatlarıEkim 2019
Meva Fidan
Meva Fidan
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencisi
3 yıl önce

TRUFF
Malzemeler
*340gr bitter çikolata
*115gr sütlü çikolata
*157gr krema
*5 gr şekerli vanilin
*80 gr tereyağı
Kaplaması için;

  • Kakao, toz antepfıstığı, hindistancevizi tozu
    Yapılışı
  • 1/4 su konulan tencereye oturtularak benmari usulü çikolatalar eritilir.
  • Başka bir tencerede krema ve vanilin ocakta kaynayana kadar tutulur. Kaynayınca üzerine eritilen çikolatalar eklenerek çırpma teli ile karıştırılır.
  • Oda sıcaklığına gelen tereyağı da eklenip karıştırılarak eritilir.
  • kare bir borcama karışım dökülür, sıfıra sıfır olacak şekilde streç film ile kapatılarak hava alması engellenir.
  • Katılaşması için 2 saatliğine buzdolabına kaldırılır.
  • Katılaştıktan sonra kaşıkla kazıyarak eşit büyüklüklerde elde yuvarlak şekle getirilip yumuşama olmaması için bir süreliğine daha buzdolabına kaldırılır.
  • Kaplamak için kullanılan malzemeler geniş tabaklara dökülür.
  • Çikolata topları elde hem doğru şekil hem de parlaklık alması için yuvarlanır ve istediğimiz malzemeye bulanır.
  • Soğuk servis edilir.
  • Buzdolabında muhafaza edilir.
    Afiyet Olsun...
    Bon Appétit...
user feed images
user feed images