Şef Usulü

Balık Nasıl Temizlenir ve Filetosu Nasıl Çıkarılır?

Balık, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır. Ancak tüm besin değerinden faydalanmak için doğru şekilde temizlenmesi ve uygun tekniklerle fileto haline getirilmesi gerekir. Peki, balık nasıl temizlenir? Fileto çıkarırken nelere dikkat edilmelidir?

Balık Nasıl Temizlenir ve Filetosu Nasıl Çıkarılır?
Paylaş
  • 24B
  • 126
  • Kaydet

Kısık Ateş Akademi - Balık Temizleme ve Fileto Teknikleri

Geçtiğimiz hafta ileri kesim teknikleri serimize güçlü bir başlangıç yapmış ve bir tavuğun nasıl doğru tekniklerle parçalanması gerektiğini detaylıca anlatan bir video yayınlamıştık. 

Bu haftaki konumuz ise deniz ürünleri mutfağının en önemli unsurlarından biri: Balık temizleme ve fileto çıkarma teknikleri.

Her mutfak uygulamasında olduğu gibi, balık temizlemenin de kendine özgü incelikleri ve püf noktaları vardır. Bu videoda şu soruların cevaplarını bulacaksınız:

  • Balık nasıl temizlenir?
  • Balık filetosu nasıl çıkarılır?
  • Fileto bıçağı doğru şekilde nasıl kullanılır?

Profesyonel mutfaklarda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri olan balık işlemlerini doğru tekniklerle öğrenerek hem zaman kazanabilir hem de israfı minimuma indirebilirsiniz.

👉 Balıkla çalışırken ustalaşmak ve doğru kesim tekniklerini öğrenmek için videomuzu hemen izleyin!

Yorumlar (2)

Seyit Salçı
· 08.03.2020

Elinize sağlık harika bir video fakat sormak istediğim şu bu şekilde kesilmiş balık nasıl pişirilir yagdami firindami

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, bunun bir kuralı yoktur. Damak zevkinize göre her tür pişirme tekniği uygulayabilirsiniz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

396B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme