- Şef Usulü
- İleri Kesim Teknikleri
- Balık Nasıl Temizlenir ve Filetosu Nasıl Çıkarılır?
Balık Nasıl Temizlenir ve Filetosu Nasıl Çıkarılır?
Balık, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır. Ancak tüm besin değerinden faydalanmak için doğru şekilde temizlenmesi ve uygun tekniklerle fileto haline getirilmesi gerekir. Peki, balık nasıl temizlenir? Fileto çıkarırken nelere dikkat edilmelidir?
06.03.2020
- 24B
- 126
- Kaydet
Kısık Ateş Akademi - Balık Temizleme ve Fileto Teknikleri
Geçtiğimiz hafta ileri kesim teknikleri serimize güçlü bir başlangıç yapmış ve bir tavuğun nasıl doğru tekniklerle parçalanması gerektiğini detaylıca anlatan bir video yayınlamıştık.
Bu haftaki konumuz ise deniz ürünleri mutfağının en önemli unsurlarından biri: Balık temizleme ve fileto çıkarma teknikleri.
Her mutfak uygulamasında olduğu gibi, balık temizlemenin de kendine özgü incelikleri ve püf noktaları vardır. Bu videoda şu soruların cevaplarını bulacaksınız:
- Balık nasıl temizlenir?
- Balık filetosu nasıl çıkarılır?
- Fileto bıçağı doğru şekilde nasıl kullanılır?
Profesyonel mutfaklarda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri olan balık işlemlerini doğru tekniklerle öğrenerek hem zaman kazanabilir hem de israfı minimuma indirebilirsiniz.
👉 Balıkla çalışırken ustalaşmak ve doğru kesim tekniklerini öğrenmek için videomuzu hemen izleyin!

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!