Espagnole Sos Nasıl Yapılır?
Fransız mutfağının derin lezzeti Espagnole Sos ile tanışın! Eğer siz de “Evde Espagnole sos nasıl yapılır?”, “Hangi tariflerle uyumludur?”, “Beşamel ve velouté sosa göre farkı nedir?” gibi sorulara yanıt arıyorsanız, doğru yerdesiniz!
19.06.2020
- 50B
- 153
- Kaydet
Velute sos yapımından sonra, Fransız mutfağının ana soslarından biri olan Espagnole ile devam ediyoruz.
Espagnole (Espanyol) sos nedir, nerelerde kullanılır ve nasıl yapılır?
Espagnole sos baskın aromalara sahip kahverengi sos olarak bilinir.
Bu sosu yapmanın temel yöntemi; kızartılmış kemik, sığır eti parçaları, sebzeler ve çeşit çeşit baharatlarla birlikte dana kemik suyu ve salça eklenmiş koyu kahverengi bir roux hazırlamaktan geçer.
Bu malzemelerin kızartılması, bitmiş sosu zenginleştirerek renginin koyulaşmasına yardımcı olur.Sıvı azaldıkça ilave dana stok suyu eklenir ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak kaynatılır. Kıvam ve rengini tam olarak aldığında süzgeçten geçirilip pütürsüz bir sos elde edilir.
Peki nerelerde kullanılır?
Daha fazlasına sizler için hazırladığımız videomuzdan ulaşabilirsiniz!
*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş Akademi TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!