- Şef Usulü
- Tabak Süsleme Sanatı/Food Display
- Jöleleme Teknikleri
Jöleleme Teknikleri
Sebzeler (garnitürler) jöleyle nasıl kaplanır? Jöleleme öncesi garnitürler pişirilmeli mi? Doğru jöleleme tekniği kaç aşamadan oluşur? İşte detaylar...
30.10.2020
- 15B
- 171
- Kaydet
Kısık Ateş Akademi ile Tabak Süsleme Sanatı - Food Display Tekniklerinin 2. Etabı: Jöleleme Uygulamaları
Kısık Ateş Akademi Tabak Süsleme Sanatı serimizin ikinci etabıyla tekrar karşınızdayım!
Geçtiğimiz bölümde, profesyonel mutfaklarda sıkça kullanılan Aspik Jöle yapım tekniğini detaylıca anlatmıştım. Şimdi ise, bu özel jöleyi kullanarak yapılan jöleleme tekniklerini sizlere en doğru ve uygulanabilir haliyle aktarmaya çalışacağım.
Peki, jöleleme nasıl yapılır?
- Sebzeler (garnitürler) jöleyle nasıl kaplanır?
- Jöleleme öncesi garnitürler pişirilmeli mi?
- Doğru jöleleme tekniği kaç aşamadan oluşur?
Tüm bu soruların yanıtlarını uygulamalı olarak birlikte keşfedeceğiz.
Eğer siz de görsel yemek sunumlarında (food display) hangi tekniklerin kullanıldığını, uluslararası yarışmalarda jürilerin nelere dikkat ettiğini ve bu detayların nasıl puanlandığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz!

Yorumlar (7)
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!