Şef Usulü

Jöleleme Teknikleri

Sebzeler (garnitürler) jöleyle nasıl kaplanır? Jöleleme öncesi garnitürler pişirilmeli mi? Doğru jöleleme tekniği kaç aşamadan oluşur? İşte detaylar...

Jöleleme Teknikleri
Paylaş
  • 15B
  • 171
  • Kaydet

Kısık Ateş Akademi ile Tabak Süsleme Sanatı - Food Display Tekniklerinin 2. Etabı: Jöleleme Uygulamaları

Kısık Ateş Akademi Tabak Süsleme Sanatı serimizin ikinci etabıyla tekrar karşınızdayım!

Geçtiğimiz bölümde, profesyonel mutfaklarda sıkça kullanılan Aspik Jöle yapım tekniğini detaylıca anlatmıştım. Şimdi ise, bu özel jöleyi kullanarak yapılan jöleleme tekniklerini sizlere en doğru ve uygulanabilir haliyle aktarmaya çalışacağım.

Peki, jöleleme nasıl yapılır?

  • Sebzeler (garnitürler) jöleyle nasıl kaplanır?
  • Jöleleme öncesi garnitürler pişirilmeli mi?
  • Doğru jöleleme tekniği kaç aşamadan oluşur?

Tüm bu soruların yanıtlarını uygulamalı olarak birlikte keşfedeceğiz.

Eğer siz de görsel yemek sunumlarında (food display) hangi tekniklerin kullanıldığını, uluslararası yarışmalarda jürilerin nelere dikkat ettiğini ve bu detayların nasıl puanlandığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar (7)

Chef Türkmen
· 31.10.2020

👏👏👏👏👏

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 01.11.2020

🙌🙌

yusuf safa seyyidoğlu

şefim Jöle tarifide verebilir misiniz ?

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
yusuf safa seyyidoğlu

Önceki videonuz gec yuklendi sistemime simdi gordum tesekkur ederim....

Rafet İnce
· 05.11.2020

👍👍

Emine ..
· 21.12.2020

Bir de luks restoranlarda küçücük tabak dünyanın parası derler işçilikten haberleri yok

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 22.12.2020

Kesinlikle 🙏

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

392B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme