Şef Usulü

Kesim Teknikleri

Profesyonel mutfaklarda ve uluslararası gastronomi yarışmalarında, sadece lezzet değil; kesim teknikleri, simetri ve sunum düzeni de büyük önem taşır. Peki, jüri üyeleri kesim tekniklerinde nelere dikkat eder? Hangi detaylar puanlamada öne çıkar?

Kesim Teknikleri
Paylaş
  • 18B
  • 203
  • Kaydet

Uluslararası Organizasyonlarda Kesim Teknikleri - Jüri Ne Bekler, Siz Ne Yapmalısınız?

Profesyonel mutfaklarda ve uluslararası gastronomi yarışmalarında, sadece lezzet değil; kesim teknikleri, simetri ve sunum düzeni de büyük önem taşır. Peki, jüri üyeleri kesim tekniklerinde nelere dikkat eder? Hangi detaylar puanlamada öne çıkar?

İşte jürilerin odaklandığı temel noktalar:

  • Ürünün eşit ve simetrik kesilmiş olması
  • Kesilen parçaların birebir aynı ebatta ve şekilde dizilmesi
  • Jölelenmiş ürünlerde dağılmadan net formda sunum yapılması
  • Bıçak izlerinin olmaması, kesim yüzeyinin temizliği

Peki, jölelenmiş bir ürünü simetrik şekilde kesmek ve kusursuz dizmek için hangi ekipmanlara ve teknik bilgilere ihtiyacınız var? Bu soruların tüm yanıtları ve çok daha fazlası için sizler için hazırladığım eğitici video içeriğini mutlaka izleyin!

  1. Food Display'de profesyonel kesim teknikleri nelerdir?
  2. Gastronomi yarışmalarında jüri neye göre puan verir?
  3. Aspik jöleli ürünlerde simetrik kesim nasıl yapılır?

Merak ediyorsanız, videoyu izleyin ve tabak sunumlarınızı bir üst seviyeye taşıyın! 👇

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü

Yorumlar (3)

İnci Dinek
· 14.11.2020

Sefim tutsuleme işi somonda nasil olur ? Bir kere yaptim olmadi dagildi 😅

Nilgün Özkurt
· 23.01.2021

Süpersiniz,

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 24.01.2021

Teşekkür ederim 👏😇

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

392B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme