- Şef Usulü
- Tabak Süsleme Sanatı/Food Display
- Kesim Teknikleri
Kesim Teknikleri
Profesyonel mutfaklarda ve uluslararası gastronomi yarışmalarında, sadece lezzet değil; kesim teknikleri, simetri ve sunum düzeni de büyük önem taşır. Peki, jüri üyeleri kesim tekniklerinde nelere dikkat eder? Hangi detaylar puanlamada öne çıkar?
13.11.2020
- 18B
- 203
- Kaydet
Uluslararası Organizasyonlarda Kesim Teknikleri - Jüri Ne Bekler, Siz Ne Yapmalısınız?
Profesyonel mutfaklarda ve uluslararası gastronomi yarışmalarında, sadece lezzet değil; kesim teknikleri, simetri ve sunum düzeni de büyük önem taşır. Peki, jüri üyeleri kesim tekniklerinde nelere dikkat eder? Hangi detaylar puanlamada öne çıkar?
İşte jürilerin odaklandığı temel noktalar:
- Ürünün eşit ve simetrik kesilmiş olması
- Kesilen parçaların birebir aynı ebatta ve şekilde dizilmesi
- Jölelenmiş ürünlerde dağılmadan net formda sunum yapılması
- Bıçak izlerinin olmaması, kesim yüzeyinin temizliği
Peki, jölelenmiş bir ürünü simetrik şekilde kesmek ve kusursuz dizmek için hangi ekipmanlara ve teknik bilgilere ihtiyacınız var? Bu soruların tüm yanıtları ve çok daha fazlası için sizler için hazırladığım eğitici video içeriğini mutlaka izleyin!
- Food Display'de profesyonel kesim teknikleri nelerdir?
- Gastronomi yarışmalarında jüri neye göre puan verir?
- Aspik jöleli ürünlerde simetrik kesim nasıl yapılır?
Merak ediyorsanız, videoyu izleyin ve tabak sunumlarınızı bir üst seviyeye taşıyın! 👇

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!