- Şef Usulü
- İleri Kesim Teknikleri
- Midye Nasıl Temizlenir?
Midye Nasıl Temizlenir?
Deniz kabuklusu olarak bilinen midye, sevilerek tüketilen ve birçok farklı çeşidi bulunan lezzetli bir deniz ürünüdür. Midye, kabuklu ya da kabuksuz olarak farklı yöntemlerle lezzetli yemeklerde kullanılabilir. Peki, midye nasıl temizlenir?
20.03.2020
- 32B
- 66
- Kaydet
Midye Nedir, Nasıl Temizlenir?
Deniz kabuklusu olarak bilinen midye, sevilerek tüketilen ve birçok farklı çeşidi bulunan lezzetli bir deniz ürünüdür. Yenebilen midye türleri arasında istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midye yer alır.
Midye, balıkçılardan ya da balık halinden alındığında, denizin pisliğinden, yosunundan ve kumlarından arındırılmalı, doğru şekilde temizlenmelidir. Ayrıca, canlı olup olmadığı ve tazeliği de önemli kriterlerdir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra pişirme aşamasına geçilebilir.
Midye, kabuklu ya da kabuksuz olarak farklı yöntemlerle makarna, çorba, risotto gibi lezzetli yemeklerde kullanılabilir. Özellikle midye dolması dışında, bu deniz ürününün tadı eşsizdir.
Midye hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları ve için videomuzu izlemeyi unutmayın!

Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler


Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?


Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!


Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!