Şef Usulü

Midye Nasıl Temizlenir?

Deniz kabuklusu olarak bilinen midye, sevilerek tüketilen ve birçok farklı çeşidi bulunan lezzetli bir deniz ürünüdür. Midye, kabuklu ya da kabuksuz olarak farklı yöntemlerle lezzetli yemeklerde kullanılabilir. Peki, midye nasıl temizlenir?

Midye Nasıl Temizlenir?
Paylaş
  • 32B
  • 66
  • Kaydet

Midye Nedir, Nasıl Temizlenir?

Deniz kabuklusu olarak bilinen midye, sevilerek tüketilen ve birçok farklı çeşidi bulunan lezzetli bir deniz ürünüdür. Yenebilen midye türleri arasında istiridye, kıllı midye, tarak midyesi ve kara midye yer alır.

Midye, balıkçılardan ya da balık halinden alındığında, denizin pisliğinden, yosunundan ve kumlarından arındırılmalı, doğru şekilde temizlenmelidir. Ayrıca, canlı olup olmadığı ve tazeliği de önemli kriterlerdir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra pişirme aşamasına geçilebilir.

Midye, kabuklu ya da kabuksuz olarak farklı yöntemlerle makarna, çorba, risotto gibi lezzetli yemeklerde kullanılabilir. Özellikle midye dolması dışında, bu deniz ürününün tadı eşsizdir.

Midye hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları ve için videomuzu izlemeyi unutmayın!

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

392B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

32B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

25B Görüntüleme