Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı

Hakkında

KISACAMESLEKHAYATIMYemek 🥣Chef serkan AyyıldızInstagram @chefserkanayyildizMerhaba1995 yılında 10 yaşında bu mesleğe adım attım sırasıyla komilikbulaşık yıkama çıraklık yardım cı usta sonra usta ve chef olarak devam etmekteyim çalıştığım firma ve restourant lar sırasıyla1995 _2001 yılları arasında İstanbul Beylikdüzü cümbüşoğulları Kilis mutfağı.Vatani görevim boyunca.İzmir eski Foça Urla da genel kurmay başkan ve generaller in aşçılığı yaptım.2005 yılın da kısa süreli restourant işletmeciliği yaptım.2007. 2011 yılları arası kilisli restourant ta chef lik yaptım. Şu anda 2011 yılından bu yana seyidoğlu hadımköy de restourant chef liği yapmaya devam ediyorum çeşitli tv kanal larda roportaj ve yemek ler yaptım unileverturkiye reklam filmim var aynı zaman milliyet gazetesi favorilezzetler de yemek yazarlığı yaptı..


İş Deneyimleri

Seyidoğlu - ChefAralık 2011- Ekim 2022
Kilisli restourant - ChefHaziran 2007- Ekim 2011
Ege ordu komutanlığı Urla ılıksu kampı palmiye restourant - General. AşçısıAralık 2002- Mart 2005
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
22 gün önce

Günün Menüsü

  1. Pastırmalı Kuru Fasulye

Malzemeler:
•2 su bardağı kuru fasulye (bir gün önceden ıslatılmış)
•150 gr pastırma (doğranmış)
•1 büyük soğan (doğranmış)
•2 adet kapya biber (doğranmış)
•2 yemek kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı biber salçası
•4 yemek kaşığı sıvı yağ
•Tuz, karabiber, pul biber
•6 su bardağı su

Yapılışı:
1.Kuru fasulyeleri bir gün önceden bol su ile ıslatın.
2.Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar kaynatın.
3.Başka bir tavada sıvı yağı ısıtın, pastırmaları ekleyip hafifçe kavurun.
4.Soğan ve kapya biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurun.
5.Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın, 2 dakika kavurun.
6.Kaynamakta olan fasulyelerin üzerine bu karışımı dökün. Tuz ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

  1. Zerdeçallı Süzme Yoğurtlu Salatalık Mezesi

Malzemeler:
•1 su bardağı süzme yoğurt
•1 adet salatalık (rendelenmiş)
•1 çay kaşığı toz zerdeçal
•Tuz, karabiber
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1.Süzme yoğurdu bir kaba alın.
2.Rendelenmiş salatalık, zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyin.
3.Zeytinyağı ile karıştırın ve servis tabağına alın.

  1. Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler:
•1 su bardağı pirinç
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 avuç arpa şehriye
•2 su bardağı sıcak su
•Tuz

Yapılışı:
1.Pirinci yıkayıp 15 dakika sıcak suda bekletin.
2.Tencereye tereyağını ekleyip eritin, şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun.
3.Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun.
4.Tuz ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
5.Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  1. Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler:
•250 gr Kemalpaşa tatlısı
•2 su bardağı su
•1 su bardağı toz şeker
•1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1.Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
2.Limon suyunu ekleyin.
3.Tatlıları şerbetin içine atın, kısık ateşte 10-12 dakika kaynatın.

  1. Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
•1 su bardağı kırmızı mercimek
•1/4 su bardağı bulgur
•1 adet soğan (doğranmış)
•1 adet havuç (rendelenmiş)
•2 yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•1 çay kaşığı nane
•6 su bardağı su
•Tuz, karabiber
•2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
1.Tencereye sıvı yağı alın, soğanı kavurun.
2.Havuç, domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
3.Mercimek, bulgur ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
4.Tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
5.Blender ile pürüzsüz hale getirin ve sıcak servis edin.

Tüm menü geleneksel tatlarla modern dokunuş birleştirilmiş şekilde hazır.

EXECUVİTE CHEF SERKAN AYYILDIZ

user feed images
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
24 gün önce

Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan

Yanında: Zerdeçallı Bulgur Pilavı & Yoğurtlu Salatalık Mezesi

Malzemeler

Ana Yemek için:
•2 adet orta boy bostan patlıcanı
•300 g dana kıyma
•2 diş sarımsak (ince doğranmış)
•1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
•1 yemek kaşığı domates salçası
•2-3 adet olgun domates (dilimlenmiş)
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•Tuz, karabiber, pul biber

Zerdeçallı Bulgur Pilavı için:
•2 su bardağı pilavlık bulgur
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı zerdeçal
•1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
•3,5 su bardağı sıcak su
•Tuz

Yoğurtlu Salatalık Mezesi için:
•2 adet salatalık (ince dilimlenmiş)
•1 kase süzme yoğurt
•1 diş sarımsak (ezilmiş)
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•Tuz, nane

Yapılışı

Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan
1.Patlıcanları ince ince dilimleyin, tuzlu suda 15 dakika bekletin, süzüp kuruladıktan sonra hafifçe yağlayın.
2.Tavada kıymayı kavurun, üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleştirin.
3.Salçayı ilave edip baharatlarını katın.
4.Fırın kabına patlıcanları dizin, üzerine kıymalı harcı yayıp domates dilimlerini yerleştirin.
5.Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Zerdeçallı Bulgur Pilavı
1.Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, soğanı kavurun.
2.Bulguru ekleyip 2-3 dakika çevirin.
3.Zerdeçalı ilave edin, tuzunu atın.
4.Sıcak suyu verin, kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5.Demlenmeye bırakın.

Yoğurtlu Salatalık Mezesi
1.Salatalıkları ince dilimleyin.
2.Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
3.Nane ile tatlandırıp servis kaselerine alın.

📌 Servis Önerisi:
Kıymalı bostan patlıcanı fırından çıkınca hafif dinlendirip yanına zerdeçallı bulgur pilavı ve serinletici yoğurtlu salatalık mezesi ile birlikte tabaklayın.

user feed images
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
24 gün önce

🍲 Mantarlı Kuşbaşılı Domatesli Biberli Fırın Tava

Malzemeler
•600 gr dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
•2 adet kapya biber
•2 adet sivri biber
•2 adet domates (küp doğranmış)
•200 gr kültür mantarı (dilimlenmiş)
•1 büyük kuru soğan (yarım ay doğranmış)
•3 diş sarımsak (doğranmış)
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 çay kaşığı pul biber
•1 çay kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı kekik
•Tuz (damak zevkine göre)

Hazırlanışı
1.Bonfile kuşbaşılarını zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayıp kısa süre dinlendirin.
2.Fırın kabına soğanı, biberleri, domatesi, mantarı ve sarımsağı yerleştirin.
3.Üzerine marine edilmiş etleri ekleyin.
4.Küçük tereyağı parçaları serpiştirin.
5.Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
6.Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak pilav eşliğinde servis edin.

✨ Özellikle tereyağının aroması ve domatesin suyu ile etler yumuşacık olacak, mantar ve biberler de fırının lezzetini tamamlayacak.

Execuvite Chef Serkan Ayyıldız ✍️

user feed images
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
5 yıl önce

Etimek Tatlısı
Tarifi
İçin Malzemeler

  • 12 adet tuzsuz etimek
    Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
    Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • Ceviz ya da Antep fıstığı

Etimek Tatlısı TarifiYapılışı

  1. 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım.
  2. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.
  3. Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
  4. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım.
  5. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
  6. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
  7. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazır hale getirdik.
  8. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım.
  9. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
  10. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
  11. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm.
  12. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına koyduk .
    Etimek tatlısını bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak cevizserperek servis edebilirsiniz. Etimek tatlısı tarifi arayanlara mutlaka tavsiye ederim, deneyeceklere afiyet olsun..
user feed images
user feed images
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
5 yıl önce

Ciğer Kavurma (Antep Usulü)

Tarifi İçin Malzemeler

Kaç kişilik 4-5
hazırlama 30 dakika
pişirme 30 dakika

  • 1 adet paf ciğer
  • 300 gr kuyruk yağı
  • 5 veya 6 tane kuru soğan
  •  Tuz ve karabiber
  •  Kırmızı pul biber
  •  2 tane yeşil biber
  •  2 tane al biber
  •  Yarım demet maydanoz
  •  Yarım kaşık biber salçası
  •  Kimyon

Ciğer Kavurma (Antep Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Önceliklezırhda çekilmiş ciğeri ve kuyruk yağını ocağa koyup suyunu çekince ye kadar pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra soğanları küçük doğrayıp içine koyup kavuruyoruz hemen biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin.
  3. Birlikte pişsinler pişen ciğerin baharatlarını koyun zevkinize göre ayarlayın en son salçayı da koyup karıştırın. Biraz daha pişsin.
  4. Altını kapatın küçük doğranan maydanozu da ilave edip servise hazırlayın. Lavaş arasında dürüm daha güzel olur yeşil soğan maydanoz al biber garnitür yapip afiyetle yiyin Afiyet olsun.
user feed images
user feed images
Serkan Ayyıldız
Serkan Ayyıldız
Executive Chef yemek yazarı
5 yıl önce

Lebeniye çorbası

6 KİŞİLİK MALZEMELER:
1 çay bardağı Gönen Baldo Pirinç
6 su bardağı su-
1 su bardağı haşlanmış Koçbaşı Nohut

TERBİYESİ İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
KÖFTESİ İÇİN: 200 g kıyma
Karabiber
ÜZERİ İÇİN: 30 g tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Köftesi için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Findık büyükluğünde köfteler hazırlayın Gönen Baldo Pirinci tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler pişince önceden haşladığınız Koçbaşı Nohutları ekteyin. Terbiyesi içın yoğurt, yumurta ve unu bir kasede çırpin Pirinç suyundan da ilave ederek inceltin. Tencereye yoğurtlu karışımı yavas yavas ilave edin. Diğer tarafta köfteleri az yağda kızartıp çorbaya ekleyin. Tereyağını eritipkuru nane ilave edin. Corbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

user feed images
user feed images