- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Tarif
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Acılı Kuru Fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olup, baharatların ve acının mükemmel uyumunu sunar. Yumuşacık kuru fasulyelerin, acı biber ve zengin baharatlarla buluştuğu bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatiftir. Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere

Paylaş
- 39B
- 163
- Kaydet
Acılı Kuru Fasulye Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g ispir fasulyesi
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
30 g domates salçası
5 adet kırmızı kuru biber
Acılı Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kuru fasulyeleri mümkünse bir gece önceden ıslatın.
- 2Ertesi gün geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla, yarı pişecek şekilde haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeye özen gösterin.
- 3Toprak güveç kabında tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Daha sonra küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın.
- 4Kavrulmuş soğanların üzerine kabukları temizlenmiş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- 5Domates salçasını da ilave edip güzelce kavurun. Üzerine 1 litreye yakın su ilave edip kaynayınca yarı haşlanmış fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip güvecin altını kısık ateşe alın.
- 6Daha sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip yaklaşık 45 dk. pişmeye bırakın.
- 7Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Acılı Kuru Fasulye Tarifi Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Dilerseniz az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?