Tarif

Acılı Kuru Fasulye Tarifi

Acılı Kuru Fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olup, baharatların ve acının mükemmel uyumunu sunar. Yumuşacık kuru fasulyelerin, acı biber ve zengin baharatlarla buluştuğu bu tarif, hem doyurucu hem de lezzetli bir alternatiftir. Bol acılı güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 163
  • Kaydet

Acılı Kuru Fasulye Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g ispir fasulyesi
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet orta boy domates
30 g domates salçası
5 adet kırmızı kuru biber

Acılı Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeleri mümkünse bir gece önceden ıslatın.
  • Ertesi gün geniş bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla, yarı pişecek şekilde haşlayın. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri temizlemeye özen gösterin.
  • Toprak güveç kabında tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Daha sonra küp doğranmış kuru soğanları kavurmaya başlayın.
  • Kavrulmuş soğanların üzerine kabukları temizlenmiş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domates salçasını da ilave edip güzelce kavurun. Üzerine 1 litreye yakın su ilave edip kaynayınca yarı haşlanmış fasulyeleri ve kuru biberleri ilave edip güvecin altını kısık ateşe alın.
  • Daha sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirip yaklaşık 45 dk. pişmeye bırakın.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Acılı Kuru Fasulye Tarifi Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Dilerseniz az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Barbunya Pilaki Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
145B Görüntüleme
Çıntar Kızartması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (8)

ErgünKorkmaz
· 28.05.2020

En sevdiğim çok güzel 🤩

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.05.2020

✨✨🤘

Banu Atalay
· 22.08.2020

Mükemmel

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 24.08.2020

Teşekkürler 🙌😊

Meltem Işık akoğlu

Bizzat ustanın elinden yediğimiz bu yemek için daha önce böylesini yemediğimi söyleyebilirim🤤Ellerine sağlık Murat usta geleneksel lezzetlerimizi misafirlerinize tattırdığınız için👏👏👏

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 28.09.2020

Ellerinize, emeğinize sağlık! Rica ederim... 😇👏👏