- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Ada Pilavı Tarifi
Tarif
Ada Pilavı Tarifi
Patlıcanın pilava kattığı benzersiz lezzeti keşfetmeye hazır mısınız? Hem pratik hem de lezzetli Ada Pilavı tarifi ile karşınızdayız! İster ana yemeklerin yanında garnitür olarak, ister tek başına doyurucu bir öğün olarak tüketebileceğiniz bu pilav; sebze severlerin favorisi olmaya aday. Peki, patlıcanlı Ada Pilavı tarifi nasıl yapılır? Ada pilavının püf noktaları nelerdir? Tüm detayları adım adım tarifiyle keşfedin ve mutfağınızda denemeyi unutmayın! 🍆
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 67
- 5
- Kaydet
Ada Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
270 g baldo pirinç
2 adet patlıcan
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 tutam tuz
yeteri kadar su
Ada Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci bol suda yıkayıp bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
- 2Patlıcanların kabukların alacalı şekilde soyun ve orta kalınlıkta yarım ay şeklinde doğrayın. Patlıcanın acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayın.
- 3Geniş bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın. Patlıcanları ekleyip altın rengi alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.
- 4Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını ısıtın. Soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından süzdüğünüz pirinci ilave edin 3-4 dakika kadar kavurun.
- 5Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
- 6Ocaktan aldığınız pilavın üzerine önceden kızartılmış patlıcanları ekleyin. Pilavı ezmeden nazikçe karıştırın. Demlenmesi için kapağını kapatıp 5–10 dakika dinlendirin.
- 7Ada pilavını sıcak olarak, tercihe göre yanında yoğurt veya domates salatasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ada Pilavı Tarifi Püf Noktası

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.