Tarif

Ada Pilavı Tarifi

Patlıcanın pilava kattığı benzersiz lezzeti keşfetmeye hazır mısınız? Hem pratik hem de lezzetli Ada Pilavı tarifi ile karşınızdayız! İster ana yemeklerin yanında garnitür olarak, ister tek başına doyurucu bir öğün olarak tüketebileceğiniz bu pilav; sebze severlerin favorisi olmaya aday. Peki, patlıcanlı Ada Pilavı tarifi nasıl yapılır? Ada pilavının püf noktaları nelerdir? Tüm detayları adım adım tarifiyle keşfedin ve mutfağınızda denemeyi unutmayın! 🍆
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 67
  • 5
  • Kaydet

Ada Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
270 g baldo pirinç
2 adet patlıcan
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 tutam tuz
yeteri kadar su

Ada Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suda yıkayıp bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  • Patlıcanların kabukların alacalı şekilde soyun ve orta kalınlıkta yarım ay şeklinde doğrayın. Patlıcanın acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzüp kağıt havluyla kurulayın.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın. Patlıcanları ekleyip altın rengi alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin.
  • Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını ısıtın. Soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından süzdüğünüz pirinci ilave edin 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan aldığınız pilavın üzerine önceden kızartılmış patlıcanları ekleyin. Pilavı ezmeden nazikçe karıştırın. Demlenmesi için kapağını kapatıp 5–10 dakika dinlendirin.
  • Ada pilavını sıcak olarak, tercihe göre yanında yoğurt veya domates salatasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ada Pilavı Tarifi Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
41B Görüntüleme
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.