Tarif

Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü asma yaprağı. Izgara tavada asma yaprağında balık ızgara, lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifidir. Bu tarifi hazırlamak için gereken temel malzemeler nelerdir? Asma yaprağında balık yaparken, balığın doğru pişirme süresine dikkat etmek ve malzemeleri dengeli bir şekilde kullanmak önemlidir. Daha fazlasını öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
  • 18B
  • 46
  • Kaydet

Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
8-10 adet asma yaparağı
6-7 g tuz
5 g karabiber
40 g Pınar Tereyağı
Pınar

Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıkları soğuk sudan geçirerek iyice temizleyin ve arındırın. Daha sonra bir süzgecin içine alıp suyunun akmasını sağlayın. Ardından geniş bir kaba alın, içine tuz ve karabiber ekleyerek iyice yedirin. Vaktiniz varsa bu şekilde 15-20 dakika dinlendirin.
  • Asma yapraklarını damarlı kısmı üste gelecek şekilde tezgaha yerleştirin, saplarını koparıp bir kenara alın ve ikişer adet sardalya balığını bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirip sarın.
  • Asma yaprakları ve balıklar bitene dek sarmaya devam edin.
  • Izgara tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Tava ısındıktan sonra sarılmış sardalya balıklarını tavaya yerleştirin.
  • Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında diğer yüzeyi çevirerek pişirmeye devam edin. Her yüzey yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
  • Ocaktan almadan 2 dk önce tereyağını ekleyin ve eriyen tereyağıyla pişen balıkları lezzetlendirin. Ardından ocaktan alın ve bekletmeden servis edin.

Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.9
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 15.09.2023

Olsa da yesek, ellerine sağlık şefim 👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.09.2023

Afiyetler olsun 😊👍🙏