Tarif

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Anadolu mutfağından enfes bir tarif ile karşınızdayız, hem lezzetli hem besleyici bu çorba tarifini gelin beraber deneyelim. Ayran aşı çorbası nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Soğuk
Paylaş
  • 23B
  • 49
  • Kaydet

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Yoğurt
Pınar
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
400 ml soğuk buzlu su
100 g haşlanmış nohut
75 g haşlanmış mercimek
tuz ve karabiber

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yoğurt, ekşi krema ve soğuk suyu karıştırın.
  • Ardından haşlanmış nohut ve mercimekleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Naneli bir ayran aşı için: Bir tavada az miktarda tereyağı eritin ve yine az miktarda kuru nane ekleyip 15-20 saniye kavurun. Hazır olan ayran aşına ekleyerek ve güzelce karıştırarak servis edebilirsiniz.

Ayran Aşı Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
54B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kinoalı Ayran Aşı Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Borş Çorbası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.