Tarif

Ayva Borani Tarifi

Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif ayva borani...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Ayva Borani Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 53
  • Kaydet

Ayva Borani Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5 diş sarımsak
600 ml su

Ayva Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti, şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Filet Mignon (Fileminyon) Tarifi
17B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
28B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Levanten Köfte Tarifi
65 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Aziz Gmlmz
· 10.04.2019

Çok güzel oldu sagol

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

Rica ederim afiyet olsun. :)

Erkan Babaoğlu
· 06.12.2020

Rengi görselde ki gibi olmadı acaba salça falan mı vardı tarifte ?