- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi
Tarif
Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi
Bal kabaklı pratik tiramisu, geleneksel tiramisu tarifine özgün bir dokunuş ekleyen lezzetli bir tatlıdır. Hafif kreması ve nefis kahve aroması ile damakları şımartan bu güzel lezzetin detaylarına gelin birlikte göz atalım. Bal kabaklı kupta tiramisu tarifi ve püf noktaları için hemen tıklayın.

Paylaş
- 7B
- 32
- Kaydet
Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml sert demlenmiş filtre kahve + 20 g toz şeker
120 g pudra şekeri
240 g bal kabağı püresi
16 adet kedi dili bisküvisi
üzeri için kakao
Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Sert demlenmiş filtre kahveyi 20 g toz şekerle karıştırıp kenara alın.
- 2Pınar Beyaz, labne ve pudra şekerini iyice birleşene kadar çırpın. Bal kabağı püresini ekleyip karıştırın.
- 3Soğuk kremayı ekleyip, karışım dolgunlaşana kadar çırpın. Harcı sıkma torbasına doldurup, kenarda bekletin.
- 4Servis edeceğiniz kupların zeminine, filtre kahveye batırdığınız kedi dili bisküvilerini dizin. Bisküvileri kahvenin içinde 1-2 saniye tutmanız yeterli olacaktır. Üzerine hazırladığınız krema harcından sıkın, bir kat daha kedi dili koyun ve tekrar krema sıkın.
- 5Buzdolabında en az 6 saat soğutun.
- 6Servis ederken üzerine kakao serpin. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Pratik Tiramisu Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.