Tarif

Bal Portakal Sos Tarifi

Tatlı ve ekşiyi aynı anda sevenlere özel ballı portakal sos tarifi nasıl yapılır?
5 Dakika
1 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Karıştırma
Bal Portakal Sos Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 78
  • Kaydet

Bal Portakal Sos Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
10 g bal
1/2 adet portakal suyu
10 g tahin

Bal Portakal Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeyi blender'a aktarın.
  • 1 dakika boyunca sos haline gelene dek ezin ve servis edin.

Bal Portakal Sos Tarifi Püf Noktası

Enerji: 189,5 Kalori
Karbonhidrat: 17,43 g
Protein: 0,855 g
Yağ: 13,22 g
Lif: 0,235 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Taze Baharatlı Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Lehime Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Gorgonzola Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Ayşenur Öztaş
· 13.09.2020

Bu sosu nerelerde kullanabiliriz

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 15.09.2020

Salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Emine Bolatkale
· 15.01.2021

Rafetşefim sizden çok şey öğreniyorum ve kisik ateş chefleerindenbir gün sizinle çalışmak isterim

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 16.01.2021

Teşekkürler 👏👏😊

Emine Bolatkale
· 07.02.2021

Bu tarifiniz üzerine düşündüm ve Fransızusulüfırın izgarasinin üzerindepişentavuk et balıkgibi ürünlerdeneden olmasın dedimiçimden henüz denemedimama ilk fırsatta denicem

Fatma Sönmez
· 01.05.2025

Şefim bunu kırmızı etlerin üstüne de deneye bilir miyiz acaba?

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 02.05.2025

Merhaba. Bu tarif salata tariflerine daha uyumludur ancak sosun bu haliyle kırmızı etin üstüne dökülmesi teknik olarak mümkün ve bazı yemeklerde güzel sonuç verebilir. Ama klasik bir kırmızı et sosu gibi evrensel bir uyum sunmaz. Damak tadına göre ya çok özgün ve lezzetli gelebilir ya da biraz “farklı” kaçabilir. Denemek istersen önce küçük bir et parçası üzerinde test etmeni öneririm. Sevgiler.