Tarif

Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi

Bol miktarda vitamine sahip bir çorba tarifi, Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 100
  • Kaydet

Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
2 diş sarımsak
150 g haşlanmış nohut
2 adet kuru defne yaprağı
80 ml zeytinyağı
30 g tuz
25 g karabiber
25 g kimyon
20 g bal
1 l tavuk suyu
400 ml ılık su
150 ml Pınar Krema
Pınar

Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı ve sarımsakları doğrayın.
  • Havuçları soyup dilimleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını ekledikten sonra havuç ve sarımsağı biraz kavurun.
  • Ardından suyu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Üzerine nohut, defne yaprağını ekleyin ve 7-8 dakika boyunca sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Tavuk suyu, ılık su, bal ve tüm baharatları ekleyin.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye kıvam alana kadar devam edin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içerisindeki defne yapraklarını çıkarın.
  • Çorba sıcakken blender yardımı ile çekin.
  • İçine kremasını da ekledikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Baharat miktarlarını tercihen artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Roka Çorbası Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
61B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Kelle Paça Çorbası Tarifi
150 Dakika
4-6 Kişilik
2M Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.