Tarif

Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi

Banana pudding (vanilyalı puding), özellikle Amerika'nın güney eyaletlerinde popüler olan klasik bir sütlü tatlıdır. Bu tatlı, muzların vanilya ve krema lezzetiyle mükemmel bir uyum içerisinde hafif ve lezzetli bir tat sunar, ayrıca kolayca hazırlanabilir. Şimdi, keyifli bir tatlı deneyimi sunan muzlu pudingin nasıl yapılacağını ve tam kıvamında puding yapmanın püf noktalarını öğrenelim.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 47
  • Kaydet

Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 ml Pınar Süt
Pınar
120 g vanilyalı toz puding
380 ml yoğunlaştırılmış süt
350 ml Pınar Krema %35 yağlı, soğuk
Pınar
6 adet büyük boy muz
300 g bebe bisküvisi

Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye dökün, içine toz puding karışımını ekleyin. Çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra hemen altını kapatın ve başka bir kaba alıp, soğuyana kadar bekletin. (Bu aşamayı hızlandırmak için pişmiş pudingi koyduğunuz kabı, içine buzlu su koyduğunuz bir kabın içine oturtup daha hızlı soğutabilirsiniz)
  • Soğuduktan sonra dolaptan aldığınız yoğunlaştırılmış sütü ekleyip, tamamen karışana kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kapta soğuk kremayı çırpın, mikserden akmayacak kıvama geldiğinde puding karışımına ekleyip, spatula ile güzelce yedirin (fold tekniği).
  • Muzları dilimleyin ve istediğiniz cam bir servis kabının en altına muz, üzerine bebe bisküvisi, üzerine puding şeklinde 2 kat yapın. (tek bir büyük cam serviste de yapabilirsiniz)
  • En az 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Üzerini bisküvi ve mereng parçaları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Banana Pudding (Muzlu Puding) Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Fold tekniği; havalandırarak ve yavaş yavaş karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır. Havalı olan bir karışıma, örneğin çırpılmış bir kremaya veya çırpılmış yumurta beyazına, daha ağır bir karışımı havasını söndürmeden karıştırma yöntemidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bademli Muhallebi Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaç Paludesi Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.