Tarif

Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Muhallebili kadayıf tatlısı, tereyağında kavrulmuş çıtır kadayıfın nefis lezzetini, sütlü muhallebinin yumuşacık dokusuyla buluşturan en hafif ve en sevilen sütlü tatlılardan biridir. İster kuplarda porsiyonluk olarak hazırlayın, ister büyük bir tepsiye döküp dilimleyin; Muhallebili Kadayıf Tatlısı, her haliyle hem göze hem damağa hitap eder. Peki, muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır, kadayıf neden yumuşar, ya da muhallebi kıvamı nasıl olmalı diye merak edenler için… İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tam ölçülü ve garantili kupta muhallebili kadayıf tatlısı tarifi tüm püf noktalarıyla karşınızda!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 6
  • Kaydet

Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kadayıf için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
130 g kavrulmuş tel kadayıf
70 g toz şeker
80 g dövülmüş ceviz
Muhallebi için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
120 g toz şeker
40 g buğday nişastası
50 g un
1 adet büyük boy yumurta sarısı
10 ml vanilya özütü
25 g Pınar Tereyağı
Pınar

Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıf için: Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tereyağını eritin ve elinizle ufaladığınız kavrulmuş tel kadayıfı ekleyin. Kadayıflar altın rengi alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Toz şekeri ve dövülmüş cevizi ekleyip birkaç dakika daha kavurarak karamelize edin. Altını kapatın ve karışımı bir kaba alarak soğumaya bırakın.
  • Muhallebisi için: Orta boy bir sos tenceresine süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alın. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi koyulaşıp kaynadığında ocaktan alın. Vanilya özütü ve tereyağını ekleyin, pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Muhallebiyi oda sıcaklığına gelene kadar ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Servis kuplarının tabanına 1 yemek kaşığı kadar kavrulmuş kadayıf yerleştirin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı muhallebi ekleyin. Aynı işlemi tekrar ederek kat kat dizin (kadayıf-muhallebi- kadayıf şeklinde). En üstünü nar taneleri ve Antep fıstığıyla süsleyin.
  • Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında tamamen soğuyana kadar (en az 2-3 saat) dinlendirin. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf, tereyağında kavrulup şeker ve cevizle karamelize edilir; muhallebi ise süt, nişasta, un ve yumurta sarısıyla pişirilir. Kat kat birleştirilip soğutularak servis edilir.
  • Kadayıf neden yumuşar? Kadayıf, muhallebiyle uzun süre temas ettiğinde nemlenir ve çıtırlığını kaybeder. Servis öncesinde kadayıfın bir kısmını ayırıp en üste tazece eklemek, çıtırlığı korur.
  • Muhallebi kıvamı nasıl olmalı? Muhallebi kaynadıktan sonra koyu, pürüzsüz ve akışkan olmalıdır. Çok koyu olursa sertleşir, fazla sıvı olursa katlar arasında taşar. Kıvamı kaşığı kaplayacak yoğunlukta olmalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Hamsiköy Sütlacı Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kazandibi Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
218B Görüntüleme
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
851B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.